Quilt Market Houston 2014

 

Hvert år i oktober arrangeres Quilt Market med påfølgende International Quilt Festival.
Årets Quilt Market er den 35. i rekken og International Quilt Festival har 40 årsjubileum!
Med andre ord stor fest i Houston, USA i disse dager!

 

_DSC9921Årets utstillinger er bl.a. en hyllest til det røde med tanke på 40 år er synonymt med «rubinbryllup».

Quilt Market er en lukket fagmesse for butikker, designere og lærere. Her møtes møtes stoff-fabrikanter, designere av mønstre, forfattere av bøker og de som lager alt annet av utstyr til quilting…

 

_DSC9873Den store happeningen kvelden før messen åpnes er «Sample Spree», da kan butikkene få kjøpt prøver av nye stoffer, så de kan lage modeller før stoffene kommer inn til butikkene. Når dørene åpnes kommer damene stormende inn og da er det godt med litt ekstra «pep-talk» før hordene kommer… etterpå er det ikke mye å få sagt… og noen minutter senere vil også bordene være tomme.

 

_DSC9894 For da ser det slik ut, og noen ganske så fornøyde damer som har sikret seg litt «godsaker».

 

_DSC9910Noen av Rowans nye stoffer designer av Kaffe Fassett.

 

_DSC0051

Alltid så hyggelig å møte norske innkjøpere på messsen, Kathrine Luthen fra Kathrines Quiltestue i samtale med Rosalie Quinlan som designer kjempelekre stoffer for Ella Blue fra Australia.

 

_DSC9913En annen spennende «ny» designer er Jen Kingwell fra Australia som har designet disse stoffene for Moda.

 

_DSC9995

Enkle klær er også blit mer og mer populært å lage selv, så det kommer stadig flere som lager klesmønstre!

 

_DSC9934Når en trenger en liten pause fra valgets kval av innkjøpene, så kan en forlate messedelen og vandre inn i verdens største utstilling av quilter.

 

_DSC9936Og ja, det er applikert!  «Chasing bubbles» laget av Hiroko Miyama og Masanobu Miyama fra Chofu-city, Tokyo, Japan

 

_DSC9930Denne lille karen her også er applikert, «The water boy» av Marilyn Wall og Gail Sexton fra West Union, South Carolina

 

_DSC5867Texas Quiltmuseum i La Grange, et par timers kjøring fra Houston er en fin liten utflukt når man trenger litt frisk luft og pause fra messeområdet. Museumet  åpnet for snart 3 år siden.

 

_DSC5810Museet har en samling av gamle quilter. Ustillingene varieer hele tiden og det finnes ingen permanente utstillinger i museet. Noe som gjør det alltid interesant å vende tilbake for å se nye og gamle quilter!

 

_DSC9858Og nå venter Houston på alle quiltedamene som kommer fra verden over, som skal være med å feire 40-årsjubileet til Festivalen hele denne uken.
I 1974 ble den startet av kusienene Karey Bresenham og Nancy O´Bryant, sammen med sine mødre! Kusinene har holdt det gående i 40 år, begge deres mødre er dessverre gått bort.

 

_DSC9854Mens festen fortsetter i Houston setter jeg meg på flyet hjem igjen og sover meg en natt over Atlanteren.
Er du en av dem som ikke liker å mellomlande her og der, å være i «transit» for å komme deg til Houston? Da kan direkteruten fra Stavanger til Houston absolutt anbefales… men det var nok ikke oss quiltere SAS tenkte på når de startet ruten tidligere i år (tror kanskje det var oljebyen Houston de tenkte på). For hva visste de om Houston og Quiltefestivaler, men rett hjem på 9 1/2 time er ikke å forakte!
(bildet er tatt over Grønland i strålende vær på vei hit for noen dager siden)

 

Hilsen Tove

_DSC9939

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
 Bli med på strikketur til Selbu 26.-28. mai 2022
 Med Anne Bårdsgård og Tove Fevang. Vi inviterer deg til en hyggelig...
Read More
One reply on “Quilt Market Houston 2014”
  1. says: Annrid Nerhus

    Flotte bilder 🙂 Fikk gleden av å oppleve messa i Houston i fjor. Skal tilbake en gang. Helt fantastisk var det,
    Utstillingen er utrolig, men det er og alt det andre.Kjekt å få en del av dette gjennom slike bilder fra dere som er der. Kos deg videre.

Comments are closed.