Gratis mønster, etui til skjærebrett og syutstyr

Mappen til skjæreutstyr og sysaker er sydd i Japanske stoffer. Her får du plass til det nødvendigste til tur- og kursbruk!

Ferdigmål: ca. 26 x 32 cm

Sømmonn 0,65 cm eller ¼ inch er inkludert i alle mål.

Materialer:
ca 10 cm av hver i 4-5 forskjellige blå stoffer
ca 10 cm av hver i 4-5 forskjellige beige/brune stoffer
ca 60 cm fôrstoff og lukkekanter med beige symotiv stoff
ca 30 cm Vliselin
ca 35 cm bomullsvatt
ca 0,8 m naturfarget tynn snor
3 knapper

Fremgangsmåte:
Start med å skjære alle kvadratene til etuiet.
Skjær kvadrater i forskjellige blå stoffer, totalt 28 kvadrater 6,35 x 6,35 cm (2 ½ x 2 ½ inch), skjær samme antall og størrelse i beige/brune stoffer.
Sy sammen kvadratene først i rader. Hver rad består av 5 kvadrater. Lag 11 rader. Se tegning 1, for plassering av stoffene og sammensying. Stryk sømmonnet hele tiden etter strykeanvisninger på tegningene.

Legg i sammen topplag, vatt og fôrstoff. Hvite stiplede linjer viser forslag til vattering, se tegning 2. Renskjær kantene.

Skjær til lommer: Øverste lomme skjæres 25,5 x 51 cm (10 ½ x 20 inch) i fôrstoff og vliselin, brettes dobbelt med vliselin imellom. Mellomste lomme skjæres 25,5 x 43 cm (10 ½ x 17 inch) i fôrstoff og vliselin, brettes dobbelt med vliselin imellom. Nederste lomme skjæres 25,5 x 31 cm (10 ½ x 12 inch) i blått stoff og vatt, brettes dobbelt med vatt imellom.

Legg de tre lommedelene på hverandre, med den øverste i bunnen, deretter mellomste og nederste oppå hverandre. Lommene legges kant i kant nede. Sy stikninger med 3 stingsrettsøm og quiltetråd, til lommeposer som vist på tegning 3.

Legg lommeposen på kant i kant nederst på hovedstykkets fôrside, se tegning 4.

Sy delene sammen med en smal søm ca. 2 mm fra kanten. Skjær til lukkekant 5 cm (2 inch) brede og full lengde i motivstoff. Sy lukkekanten på fra retten og sy den til for hånd på fôrsiden.

Klipp 3 stk, 25 cm lange snorer. Brett snoren dobbelt, plasser snoren med en liten løkke og sy den på ved lukkekanten og rett ovenfor en stikning til lommepose. Knyt en knute et par cm nedenfor (tilpasset så knappen går igjennom), lag en knute til med samme avstand nedenfor. Så du har mulighet til å utvide mappen alt etter hva som er innholdet i den. Lag 2 snorer til ovenfor de to andre stikningene. Sy knappene på det blå lommeposestykket (se foto).

Lykke til, hilsen Tove 😉

©Tove Fevang 2011

Oversæt til norsk
Tags from the story
Written By
More from Tove Fevang
MOR & FAR sokkeoppskrift
Ingenting varmer bedre en «hjemmestrikkede» sokker både på føttene og i hjertet...
Read More
3 replies on “Gratis mønster, etui til skjærebrett og syutstyr”
  1. says: Lisbeth Aspnes

    Takk skal du ha. Dette mønsteret har jeg nå skrevet ut og skal ordne meg en slik mappe. Er litt lei av disse plast-bæreposene jeg drar på hele tiden.

    Hilsen Lisbeth

Comments are closed.