Reisetips til London, Loop (garnbutikk)

Påsken for oss i år ble London på kryss og tvers. Målet var «ferie» med litt mer. Litt mer består bl.a. av en garnbutikk jeg aldri kan unnvære å besøke når jeg er i London.

Loop en sjarmerende garnbutikk, beveg deg litt «utenfor Oxford Street» til Islington.

Susan Cropper har drevet Loop i 5 år, sist høst flyttet butikken til Camden Passage, en hyggelig bilfri gate. Det tar 5 min. å spasere fra Angel undergrunnstasjon (Northern line) og til butikken, hvis du ikke bare må innom noen av de andre småbutikkene på veien.

Butikken ligger i et gammelt hus og består av flere etasjer, med garn overalt. Her i annen etasje holder de også kurs rundt et stort bord midt i rommet. Fotografen trodde jeg skulle ha tid til å se i kamera, jeg var nok mer interssert i hyllene med garn og lekre farger. Ikke lett å bestemme seg her.

 

I første etasje finner du også garn og mye tilbehør av alle slag, pinner i alle mulige materialer, samt masse småting som er «nyttig» å ha…

 

Litt av hvert av modeller, alltid spennende å se hva som lages andre steder enn her hjemme.

 

Sjal og sokker er det «hotte» for tiden, kunne Susan fortelle. Noe som også syntes i vindusutstillingen hos Loop.

 

Her ser dere hva som ble med meg hjem. Habu er et amerikansk firma som har spesialisert seg på garn fra Japan. Det er generelt tynt garn i alle mulige kvaliteter bomull, silke, mohair, bambus, ull, lin, ramie, boucle, tumugi. Jeg har gjennom flere år samlet på ulike garntyper fra de, selvfølgelig uten å vite hva jeg en dag skal bruke det til. Nå har jeg enda litt mer til samlingen min, så snart er det kanskje på tide…

 

[cetsEmbedGmap src=http://maps.google.com/?f=q&source=s_q&hl=no&geocode=&q=Loop,+15+Camden+Passage,+London+N1+8EA,+United+Kingdom&aq=0&sll=51.533663,-0.100057&sspn=0.004992,0.014001&ie=UTF8&hq=Loop,&hnear=15+Camden+Passage,+London+N1+8EA,+Storbritannia&z=17 width=350 height=425 marginwidth=0 marginheight=0 frameborder=0 scrolling=no]

Her finner du butikken! Loop, 15 Camden Passage, Islington, London N1 8EA

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
Strikkefasthet
Tenker du over hvor viktig strikkefasthet er, uansett hva du strikker? Her...
Read More
5 replies on “Reisetips til London, Loop (garnbutikk)”
 1. says: Hilde

  Jeg leser og ser til øynene blir store og våte! 🙂 For en flott butikk! 🙂

 2. says: Heidi

  Jeg drømmer foreløpig om en Londontur. Sist jeg var der var jeg 18, og da var ikke garnbutikker så viktig. Ser ut som en spennende butikk, så skal ha den som mål hvis det blir noen Londontur for meg.

  1. says: Tove Fevang

   Hei Heidi! Ja dette er en utrolig hyggelig butikk, du får sette den på listen!

Comments are closed.