Reisetips London, I Knit London (garnbutikk)

Som sagt var det London påske for oss, med såpass mange dager i storbyen fikk jeg tid til å utforske noen steder jeg ellers ikke har rukket når jeg har vært der. Et av stedene på listen var nok en garnbutikk, så rart at du vil dit, sier fotografen og tusler rolig og tålmodig etter med kamera. Han kan allerede mye om garn og kvaliteter, pussig nok…

I Knit London ligger på andre siden av Themsen, så du må krysse elven enten over en av broene eller i tunnel under. Vi valgte over en bro med buss til Waterloo (ikke langt fra London Eye).

 

Gerrard Allt startet I Knit London i 2005, butikken ligger i 106 Lower Marsh, Waterloo. Det tar 5 min. å spasere fra Waterloo stasjon (Bakerloo, Northern, Jubilee, Waterloo line) og til butikken. Jeg var ikke helt sikker på retningen til Lower Marsh når vi kom av bussen, det oppdaget en dame som spurte om hun kunne hjelpe. Da jeg fortalte hvilken gate jeg så etter, var hun rask til å forklare retningen og fortalte samtidig at i den gaten lå det en veldig hyggelig garnbutikk. Jeg måtte jo bare si at det faktisk var dit jeg skulle, hvorpå hun like godt fulgte oss hele veien… og fortalte om sin hobby strikking. Likesinnede finnes overalt.

Midt i butikken står et stort bord, her møtes kunder og venner til hyggelig strikkesamvær. Her er det ikke strikkecafe som vi kjenner til her hjemme. Nei, her er det vin og øl som gjelder, Gerrad forteller stolt at han driver Englands eneste strikkebutikk med alkohollisens. Så fotografen blir kjapt tilbydd en øl, men høflig avslår en tidlig morgen.

Butikken er full av garn selvfølgelig, med mange av de kjente merkene men også flere spesialiteter som jeg ikke har funnet andre steder. Gerrad bestreber seg også på å ha et godt utvalg bøker og utvalget er virkelig stort aboslutt det blant det beste jeg har sett.

Her er garnet jeg ikke kunne la bli igjen i I Knit London. Garnene til venstre er en tynn merino, mykt og deilig. Vet ikke helt hva jeg skal bruke det til, men det finner jeg nok ut en vakker dag. Garnet til høyre er noe av det flotteste og mykeste jeg har kjent, kunne bare ikke reise hjem uten det.  Det er 1 kilo verdens flotteste rene Cashmere garn, produsert på  Devon Fine Fibres en liten gård i England.
Til og med plan for dette garnet fikk jeg med en gang… kan du gjette hva jeg skal lage?


[cetsEmbedGmap src=http://maps.google.com/?f=q&source=s_q&hl=no&geocode=&q=Waterloo+Library,+106+Lower+Marsh,+London,+United+Kingdom+i+knit&aq=&g=114-118+Lower+Marsh,+London+SE1+7AE,+Storbritannia&ie=UTF8&z=16 width=550 height=425 marginwidth=0 marginheight=0 frameborder=0 scrolling=no] Her finner du butikken! I Knit London, 106 Lower Marsh, Waterloo, London SE1 7AB

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
Scalloway herrelue i Fair Isle strikk
Fair Isle strikk kjennetegnes ved deres fargerike mønstre, primært i jordfarger fra...
Read More
6 replies on “Reisetips London, I Knit London (garnbutikk)”
 1. says: Heidi

  Nok en lekker garnbutikk i London. En tur over Themsen er det ikke alltid man tar seg tid til.
  Jeg tviler vel egentlig litt på om familien følger med meg til garnbutikker hvis det først blir Londontur, men man kan jo drømme.

 2. says: Tove Fevang

  Du får friste de med London Eye, det ligger ikke langt derfra. Faktisk i gåavstand… Det var også min første gang til denne butikken, men definitivt ikke den siste.

 3. says: Rita

  Dette var et flott reisetips, en langhelg i London med garnbutikk besøk 🙂
  Samboeren har sikkert ikke noe imot å sitte på en pub, mens jeg går i «godisbutikken».

 4. says: Tove Fevang

  Hei Rita!
  Du behøver jo ikke sende ham på pub engang, full ølservering i godstolen i butikken. Geir syntes dette var en ypperlig kombinasjon 😉 God tur!!!

 5. says: Ann Christin

  Denne butikken skal jeg helt klart besøke neste gang jeg er i London! tusen takk for tips :o) men hva endte du opp med å strikke av dette kashmir garnet??? Jeg ble veldig nysgjerrig :o)

  1. says: Tove Fevang

   Hei Ann Christin! Det ble to tepper til mine tvillingbarnebarn som ble født i september. Det var nok til et teppe, så jeg måtte få de til å sende meg mer garn og det var ikke noe problem. Hvis du går inn på «kategori» Familie her i bloggen så kan du se teppene i bruk. Jeg får se å få tatt et bedre bilde av de og legge dem ut. NB! Garnet er supert og teppene er vasket mange ganger og er like fine og myke, samtidig holder fasongen.

Comments are closed.