Helt enkel hekling, rettelse babyteppe side 40

I boken er det dessverre kommet feil heklekant på teppet, riktig kant kommer her.

Heklekant:
1. omg: Start med lys blå farge i lmb i hjørne med 3 lm (erstatter 1 st), 2 st i samme lmb, 3 lm, 3 st i samme lmb, * 1 st i st,* gjenta fra *-* frem til hjørne (i overgangen mellom 2 ruter hekles 1 st i lmb), ** 3 st, 3 lm, 3 st** i neste lmb/hjørne, gjenta fra *-* på hver langside og fra **-** i hvert hjørne, avslutt omg med 1 kjm i 3. lm på beg av omg. Klipp av tråden.
2. omg: Skift til offwhite farge, start i lmb i hjørne med 3 lm (erstatter 1 st), 2 st i samme lmb, 3 lm, 3 st i samme lmb, * 1 st i st,* gjenta fra *-* frem til hjørne, ** 3 st, 3 lm, 3 st** i neste lmb/hjørne, gjenta fra *-* på hver langside og fra **-** i hvert hjørne, avslutt omg med 1 kjm i 3. lm på beg av omg. Klipp av tråden.
3. omg: Skift til beige farge, start i lmb i hjørne med 2 lm (erstatter 1 fm), 2 fm i samme lmb, 3 lm, 3 fm i samme lmb, * 1 fm i st,* gjenta fra *-* frem til hjørne, ** 3 fm, 3 lm, 3 fm** i neste lmb/hjørne, gjenta fra *-* på hver langside og fra **-** i hvert hjørne, avslutt omg med 1 kjm i 2. lm på beg av omg. Klipp av tråden.
4. omg: Skift til lys blå farge. Skift til offwhite farge, start i lmb i hjørne med 3 lm (erstatter 1 st), 2 st i samme lmb, 3 lm, 3 st i samme lmb, * 1 st i fm,* gjenta fra *-* frem til hjørne, ** 3 st, 3 lm, 3 st** i neste lmb/hjørne, gjenta fra *-* på hver langside og fra **-** i hvert hjørne, avslutt omg med 1 kjm i 3. lm på beg av omg. Klipp av tråden.
5. omg: Hekles som 4. omg.
6. omg: Hekle 1 krepsem i st, omg rundt. Klipp av tråden.

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
MADELEINE sjal oppskrift
Madeleine sjalet er strikket fra hjørne til hjørne, med 11 forskjellige strukturmønster...
Read More
8 replies on “Helt enkel hekling, rettelse babyteppe side 40”
 1. says: Elin Sundby Boysen

  Dette var kjempefint! Takk for at du la ut rettelse så fort – påsken er reddet!
  Hilsen
  Elin 🙂

 2. says: K

  Er dette riktig? skal ene hjørnet med beige være «høyere» helt rundt enn de 3 andre? Er snart rundt denne runden nå og syns det første hjørnet ser litt høyt ut?

  3. omg: Skift til beige farge, start i lmb i hjørne med 3 lm (erstatter 1 st), 2 st i samme lmb, 3 lm, 3 st i samme lmb, * 1 fm i st,* gjenta fra *-* frem til hjørne, ** 3 fm, 3 lm, 3 fm** i neste lmb/hjørne,

  Håper noen kan gi meg et fornuftig svar på dette slik at jeg evt får fikset det før jeg starter med siste fargen….

  K

 3. says: Tove Fevang

  Hei! Det er dessverre blitt feil i rettelsen, det skal være fm og ikke st på omg. Riktig kant er nå i rettelsen! Tusen takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette! Hilsen Tove

 4. says: Bente E

  Hei
  I boken helt enkelt HEKLING er det oppskrift på et babyteppe på side 39.
  Oppskriften starter med – legg opp 6lm, ta sm ringen med 1 kjm.
  Stemmer dette, eller skal det være 16lm?

 5. says: Gro-Heidi

  Hei.
  På side 39, 1. omg. står det: klipp av tråden, så på omg.2 6 lm. Er det feil å kutte tråden på 1. omg? og legger du opp 6 lm da på hånden og fester med en st.? Skjønner ikke helt…..Nybegynner jeg.
  Takk for svar 🙂

  1. says: Tove Fevang

   Hei Gro-Heidi

   Ja, klipp av tråden og fest den samtidig som du starter på neste omg, ved å legge tråden langs kanten og hekle over den. Eller en enda bedre måte å feste på er å feste den med heklenål i bakre leddet på maskene bortover, før du begynner å hekle med neste farge.
   Tips! Ta en titt på trinnbildene til heklet klut nr.3 her på bloggen, der finner du bilder av det
   Når du starter med ny farge så fester du den nye fargen med en kjedemaske der du ønsker å starte og så hekler du de 6 lm… og fortsetter på mønsteret. Under de samme trinnbildene til kluten i linken over firnner du også hvordan du starter på kanen med n farge, tilsvarende gjør du når du skifter farge på ruten din!
   Håper dette ga deg lii «input» fortsette, hvis ikke hyl ut 😉
   Lykke til!

   Hilsen Tove

 6. says: Cecilie Dulin

  Hei,

  Er også godt igang med babyteppet… men i oppskriften under Fremgangsmåte 2. omgang står det Skift til ny farge…

  på bildet så ser det da vitterlig ut som om ny farge ikke kommer før omg 3 ?

Comments are closed.