Festdrakter til barn – bokrettelser

 

 

Dessverre så skjer det man ikke ønsker når en jobber med et bokprosjekt og det er at noe går feil i prosessen.

Under her finner du, de rettelsene vi vet om. Finner du noen andre feil eller noe du lurer på, så send meg en mail til tove.fevang@gmail.com
Dessverre er det ikke alltid kommentarer leses like ofte som mail. Derfor ønsker jeg mail fra deg, fremfor kommentarer.

Alle rettelser står i rødt i teksten.

Guttenikkers, side 40-43.

På mønsterarket er dessverre belegg til bukseklaff og innsnitt ved kneet, falt ut.

Mønsterdel bukseklaff

 

Plassering av bukseklaff på forstykket til nikkers. For å få riktig størrelse på buksklaffen er mitt forslag å tegne av øverste del av forstykke på nikkers og tegne inn nederste linje av bukseklaff. På skissen ser du hvordan linjen er buet og hvor langt ned på nikkersen den går i siden og midt foran. NB! Legg mønsterdelen mot brett på stoffet midt foran.

Plassering av innsnitt ved kneet.

 

Jakke, nikkers og vest, side 44-49.
NIKKERS (tekst side 46 og 47)

Presisering: Det står et par steder i teksten sneket seg inn ribbestrikk istedenfor glattstrikk, hele nikkersen er strikket i glattstrikk.

VEST (tekst side 47)
FOR- OG BAKSTYKKET, andre avsnitt:
Skift til pinner nr. 3 og sett et merke i hver side med 66 (72) 79 m til hvert forstykke inkludert belegg m og 69 (75) 85 masker til bakstykket = 201 (219) 243 m på pinnen. Skift til pinne nr. 3 og fortsett arbeidet med denne inndelingen 21 (22) 24 m glattstrikk (= belegg), 1 maske vrang på retten og som strikkes rett på vrangen = brettekant, strikk 157 (171) 191 m mønsterstrikk diagram E, 1 m vrang (som strikkes rett på vrangen = brettekant) avslutt pinnen med belegg = 21 (22) 24 m glattstrikk.

BAKSTYKKET, siste setning i avsnittet:
Strikk hver side for seg og fell videre for nakken hver 2. pinne 2,1 ­(2,0) 2,0 = 15 (16) 18 m igjen til skulder. Fell av skuldermaskene.

HØYRE FORSTYKKE:
Fell for ermehull som på bakstykket og fortsett med diagram E. Når arbeidet måler 7 (8) 10 cm fra delingen i sidene felles det for halsringning. Belegg: fell de 3 (4) 5 første m på pinnen = del av belegget, strikk pinnen ut, snu og strikk frem til siste m på forstykket for vr m, strikk siste m på forstykket sammen med vr masken. Sett de resterende belegg maskene på en hjelpepinne og legg denne rette mot rette med hovedpinnen og strikk de neste 16 (18) 19 belegg maskene sammen med forstykket og fell av maskene samtidig.

JAKKE (tekst side 44 og 48)
FOR- OG BAKSTYKKE:
Legg opp med sand på pinne nr. 3 153 (173) 189 masker. Strikk frem og tilbake 17 pinner glattstrikk, strikk 1 pinne rett fra vrangen = brettekant.
ERMER: siste avsnitt:
Resten av ermet strikkes i glattstrikk med gråblå samtidig som det økes 1 maske ved å plukke opp tråden mellom to masker og strikk den vridd rett, dette gjøres på hver side av midtmasken midt under ermet ca. hver 1. (1 ½.) 2. cm = 2 masker økt på omgangen 8 (8) 8 ganger = 63 (67) 73 masker. Når ermet måler 16 (20) 25 cm felles 4 masker midt under ermet. Fortsett med glattstrikk og fell videre for ermehull 1 maske i begynnelsen og slutten av hver 2. pinne 2 ganger = 55 (59) 65 masker igjen. Fell av de resterende masker passe løst.

 

Guttevest i blå brokade side 38
Guttevest i gul brokade side 78
Guttevest i storrutet rødt og grønt stoff side 92
Guttevest i rødt og sort smårutet stoff side 100

Her har dessverre belegg og spensel i den reviderte utgaven falt ut på mønsterarket.
Belegget tegnes inn på mønsterarket etter de stiplede linjene og klippes ut etter disse.

Spensel klippes etter oppgitte mål:
3-4 år: 2 stk 6 x 32 cm
5-6 år: 2 stk 8 x 36 cm
7-8 år: 2 stk 10 x 40 cm

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang

ChiaoGoo strikkepinner – du fortjener det beste!

For meg og mange andre er dette verdens beste strikkepinner. Er tiden...
Read More

5 kommentarer

 • Jeg sitter nå i Spania og «leker» litt på Facebook, og der fant jeg et bilde av en aldeles nydelig festdrakt til ei lita jente, og fikk opplyst at oppskriften står i «Festdrakter til barn» av Tove Fevang. Ettersom jeg nå er blitt oldemor til to, en jente på drøye 3 år og en gutt på litt over1 år, ble jeg helt betatt. Jeg kommer hjem 30. mars, og etter som jeg bor i Asker, håper jeg jo at jeg kan få kjøpt boken enten på bokhandel, Garnstua eller Husfliden – eller kanskje direkte fra deg. Jeg tar kontakt når jeg kommer hjem 30. mars og gleder med til å «få kloen i» den flotte boken. Ha det bra. Med vennlig hilsen fra Aud Johanne Bergersen

 • Nå har jeg vært fortvilet og hadde lagt fra meg strikketøyet pga denne vesten. Jeg er en fersk strikke enusiast som skulle prøve meg på en av dine festdrakter (s 44).

  Alt det andre har gått fint, men så var det denne store feilen i boka da (har kjøpt boken). Jeg lettet også i den lommen som er bak boken for å se om forlaget eller utsalg hadde lagt noe informasjon der.

  Jeg la ut som kommentar på fb etter hjelp på en strikke gruppe og det var der jeg fikk råd om å google etter rettelser. Jeg fikk ikke opp noen rettelser, men så dem jo da jeg gikk inn på bloggen og strikkeoppskrifter, men måte lete litt her og.

  Er det ikke en lettere måte å informere om denne feilen på?

  Er lettet nå og kanskje den nå kan bli ferdig til 17.mai, trist å kjøpe en bok med flere feil.

  Mvh
  Siv

  • Hei Siv-Karin!

   Først, det er bare å beklage at det har blitt en feil i oppskriften. Dessverre er det omtrent uunngåelig selv med flere korrekturlesere. Derfor blir også alt som blir oppdaget av feil lagt ut som rettelser så fort vi er klar over dem. Godt du fikk hjelp til å komme på sporet av rettelsene. På min fb-side tovefevang.no er det også lagt ut om rettelsen, men da skal du selvfølgelig være klar over FB-siden. Hvis du liker siden så vil du få opp rettelser i «fb-feeden» din. Neste gang du lurer på om det noen feil, så er tipset. Bruk søkefeltet på nettsiden og skriv bokrettelse da vil alt av rettelser komme opp.

   Lykke til videre med strikketøyet ditt og beklager sent svar som er grunnet påskeferie 😉
   Hilsen Tove 😉

Kommentering er stengt.