MADELEINE sjal oppskrift

NB! fargen på bildet er dessverre utgått


Madeleine sjalet er strikket fra hjørne til hjørne, med 11 forskjellige strukturmønster med rettstrikkede (riller) felt mellom hver strukturdel. Alle de forskjellige mønstrene har diagrammer, som de fleste synes er det lettest å strikke etter. Alle strukturene er enkle å strikke og bygget på hverandre slik at det starter med den enkleste. Så om du er nybegynner eller erfaren strikker skal du kunne klare det. Oppskriften vil ha mange trinn-for-trinn bilder og også mange små videoer laget spesielt for oppskriften.

Du kan kjøpe og laste ned oppskriften i nettbutikken her.

Madeleine sjalet er strikket i det eksklusive Meadow garnet fra den engelske garnprodusenten The Fibre Co. Meadow garnet inneholder 40% ull, 25% babylama/babyalpakka, 20% silke og 15% lin, garnet har en flott glans og perfekt til sjal.

Selv bruker jeg sjalet også mye som skjerf, da bretter jeg det dobbelt i lengderetningen. Slik har jeg med meg både skjerf og sjal i ett på tur.

Madeleine sjalet har 11 forskjellige strukturstrikk mønster inkl. flere ulike flettemønstre.
Tips! Oppskriften kan også brukes til babyteppe, da utelater du noen av strukturfeltene på langsiden og avslutter med siste del av sjalet.

Litt generell info om oppskriften:

STØRRELSE:
ca. 58 x 200 cm oppstrukket
MATERIALER:
Meadow fra The Fibre Company (40% ull, 25% babylama, 20% silke, 15% lin) 100 g = ca. 498 m
TheFibreCo.com

PINNER:
Rundpinne 60 cm nr. 2 ½ f.eks. ChiaoGoo
Her kan du lese mer om de beste pinnene jeg vet om https://www.tovefevang.no/2022/03/02/chiaogoo-strikkepinner-du-fortjener-det-beste-2/

STRIKKEFASTHET: 
ca. 34 m glattstrikk på p nr. 2 ½ = 10 cm 

Madeleine sjalet strikket i fargen Larkspur/blå

Ønsker du å kjøpe oppskriften til sjalet, så koster det kr. 196,- i retur inn i din mailboks, får du en 25 siders pdf med oppskriften Madeleine, inkludert diagrammer, mange teknikk videoer til de ulike strukturene og strikketeknikker. Oppskriften har også detaljbilder av alle de ulike strukturene. Det blir et helt lite bibliotek av strukturmønstre som også kan brukes til mye annet innen strikk.
Tips! Oppskriften kan også fint brukes til f.eks. babytepper, da forkorter du langsiden av sjalet til passende lengde til et teppe og avslutter med siste delen av sjalet.

Du kan kjøpe og laste ned oppskriften her. Du får også med noen bonus tips.

For bestilling av Madeleine garnpakker «scoll» litt lenger nedover, der finner du bestillingskjema til dette..

Sjalet er strikket fra hjørne til hjørne, dette lærer du med en av de mange teknikkvideoene som er inkludert i oppskriften.
Madeleine sjalet er strikket fra hjørne til hjørne (dvs. at det er strikket på skrå og blir til et rektangel), med denne teknikken får sjalet flott fall og draperes enkelt rundt skuldrene.
Kvadrat strikkefasthetsmåler trekkes blant de 25 første som bestiller oppskriften!
Ønsker du å bestille strikkefasthetsmålet så kan det gjøres på bestillingskjemaet hvor også garnpakkene står.

Vi har laget noen garnpakker til MADELEINE sjalet av det eksklusive Meadow garnet. Jeg vet av erfaring at det ikke er alltid like lett å finne det rette garnet til sjalet eller annet der en bor, så dette er et ekstra tilbud til deg!
NB! Vi har et begrenset antall av hver farge, så her er det først til «mølla»!

GARNPAKKE Madeleine inkl. rundpinne og tovefevang.no prosjektpose 37×41 cm

(NB! oppskrift er ikke inkludert i garnpakken, oppskriften må bestilles separat)
Madeleine garnpakke farge Bedstraw /lys grå: Inneholder, 5 hesper á 100g (500g) ChiaoGoo løse pinner nr. 2,5 og vaier 35 cm (utgjør sammen en rundpinne på 60 cm perfekt til sjalstrikking) fra ChiaoGoo og tovefevang.no prosjektpose 37×41 cm 
Madeleine sjal: garn og pinner innkl. prosjektpose kr. 1975,- + porto. NB! Begrenset antall garnpakker
porto kr. 89,- (= pakke rett i postkassen med sporing) DESSVERRE UTSOLGT!
Madeleine garnpakke farge Larkspur/blå: Inneholder, 5 hesper á 100g (500g) ChiaoGoo løse pinner nr. 2,5 og vaier 35 cm (utgjør sammen en rundpinne på 60 cm perfekt til sjalstrikking) fra ChiaoGoo og tovefevang.no prosjektpose 37×41 cm 
Madeleine sjal: garn og pinner innkl. prosjektpose kr. 1975,- + porto. NB! Begrenset antall garnpakker
porto kr. 89,- (= pakke rett i postkassen med sporing)
DESSVERRE UTSOLGT! Madeleine garnpakke farge Bluebonnet /mellomblå: Inneholder, 5 hesper á 100g (500g) ChiaoGoo løse pinner nr. 2,5 og vaier 35 cm (utgjør sammen en rundpinne på 60 cm perfekt til sjalstrikking) fra ChiaoGoo og tovefevang.no prosjektpose 37×41 cm 
Madeleine sjal: garn og pinner innkl. prosjektpose kr. 1975,- + porto. NB! Begrenset antall garnpakker
porto kr. 89,- (= pakke rett i postkassen med sporing) DESSVERRE UTSOLGT!
Madeleine garnpakke farge Prairie/varm beige/kamel: Inneholder, 5 hesper á 100g (500g) ChiaoGoo løse pinner nr. 2,5 og vaier 35 cm (utgjør sammen en rundpinne på 60 cm perfekt til sjalstrikking) fra ChiaoGoo og tovefevang.no prosjektpose 37×41 cm 
Madeleine sjal: garn og pinner innkl. prosjektpose kr. 1975,- + porto. NB! Begrenset antall garnpakker
porto kr. 89,- (= pakke rett i postkassen med sporing)
DESSVERRE UTSOLGT! Madeleine garnpakke farge Ladysipper/gråburgunder: Inneholder, 5 hesper á 100g (500g) ChiaoGoo løse pinner nr. 2,5 og vaier 35 cm (utgjør sammen en rundpinne på 60 cm perfekt til sjalstrikking) fra ChiaoGoo og tovefevang.no prosjektpose 37×41 cm 
Madeleine sjal: garn og pinner innkl. prosjektpose kr. 1975,- + porto. NB! Begrenset antall garnpakker
porto kr. 85,- (= pakke rett i postkassen med sporing) DESSVERRE UTSOLGT!

Meld deg på nyhetsbrev

Hilsen Tove

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
GOD PÅSKE – gratis oppskrift på min Korona klut!
De siste ukene har jeg «hengt» mest i sofaen og strikket kluter....
Read More
0 replies on “MADELEINE sjal oppskrift”