Sniktitt på kluter nr. 6 og i morgen er det igjen en ny strikke- og hakkeoppskrift!

_DSC0367-1920x1080-wm

En liten «snik titt» på klutene som kommer i morgen tidlig, en strikket i lilla og hakkekluten denne gangen er rosa!
I morgen tidlig kommer oppskriften på disse her på bloggen! Oppskriftene publiserer seg selv kl. 08:30 hver søndag. Så det er bare å gå inn her å finne dem, dere behøver ikke å vente til de blir delt på Facebook. Jeg sover nok her i USA, når dette skjer hjemme. Det er det flotte med data be om tid for publisering og en selv kan være hvorsom helst eller bare sove 😉
Det er bare å direkte hit til bloggen og etter kl.08:30 i morgen tidlig ligger det to nye oppskrifter å venter på dere!

   Enda en uke med masse engasjement, flere og flere kluter dukker det opp bilder av. Blir så imponert over alle klutene mange av dere har laget. TUSEN takk for at dere deler klutene med både meg og alle andre på Facebook. Så bare fortsett å laste opp kluter på FACEBOOKSIDEN min tovefevang.no, dette er den siden som man kan gå inn og trykke «liker» på og som har flest følgere. Dessverre så er det ikke mulig å laste opp egne bilder på bloggen. Geir og jeg håper vi kan bruke bildene som er lagt ut på Facebook til en «egen collage» av klutene i et eget innlegg senere, i og mange av dere som følger med her på bloggen ikke er på Facebook. Dette innlegget ønsker vi å lage etter at alle klutene er lagt ut!

Denne uken har jeg oppholdt meg i USA nærmere bestemt i Manchester, New Hampshire på Knit & Crochet show. Så fotografen har fått en stille og rolig arbeidsuke i Shibsted uten mas om bilder eller annet. Så denne uken har jeg måttet ta noen av bildene selv, men på søndag møtes vi Boston og da må han nok til "pers" igjen!
I kveld skal noen av modellene fra den siste boken min "Klassisk hekling og hakking" på Catwalken under et Fashion show her... og heldigvis bare modellene og ikke jeg 😉

Geir har foretatt trekningen av overraskelsen denne uken av de kommentarene ang. klutene sist lørdag!

Vinneren er Berit Brandviksom får en liten sau med målebånd i magen og verdens beste trådkutter for garn og tråd. Det beste av alt, denne tar ikke security fra deg og erstatter saksen de ikke lar deg fly med. Min beste reise venn (utenom fotografen) GRATULERER!

L1000703

_DSC8422Denne "nøstemaskinen" ser helt super ut, en av flere fristelser på konferansens shopping-del!

Vi gjentar trekning denne uken også! Legger du igjen en kommentar under her i innlegget, hører fra gjerne om hvordan det er gått med kluten/klutene din, og du med i denne ukens trekning, hva det blir… blir også en overraskelse kanskje finner jeg enda noen flere spennende ting her i USA!

God lørdag herfra USA, Tove 😉

 

 

 

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang

Spiralsokker til hele familien – gratis mønster

Sokkene er strikket som navnet sier i spiral. Sokkene har ingen hæl...
Read More

88 kommentarer

 • Så mange flotte kluter vi har fått i hus denne sommeren – riktig gøy har det vært – gleder meg til i morra – veldig spennende med de hakkede klutene – dette har jeg ikke gjort før 🙂 Ha en fortsatt fin tur i statene 🙂

  • Hei Toril!

   Så bra at du er fornøyd med klutene!
   Takk takk, nå starter snart litt ferie, her borte 😉

   Hilsen Tove

 • Det er så morsomt å følge bloggen din, og jeg venter spent på de nye oppskriftene hver søndag. Dette har inspirert meg til å gi garn og heklenål og/eller hakkenål i gaver med henvisning til din blogg. Det har gjort stor lykke! Takk, Tove, for inspirasjonen og håndarbeidsgleden du sprer

  • Hei Gunhild!

   Egentlig skulle morgendagens klut den lilla hett Gunhild, denne er til ære for deg… du spurte i starten om det kom noe slik som du hadde sett ett eller annet sted og hadde lyst til å lære. Den lilla kluten er strikket fra hjørne til hjørne, den var allerede planlagt når du spurte. Så jeg enkte at jeg var på riktig vei 😉

   Tusen takk for så hyggelig tilbakemelding Gundhild!

   Hilsen Tove

   • Hei Tove!

    Å så hyggelig, Tove, – dette var en hyggelig overraskelse – takk 🙂
    Det er akkurat slik kant jeg så på en klut i Canada i julen, og som jeg har forsøkt å få til uten å lykkes helt. Nå er jeg i gang med ditt mønster, og nå blir det bra!
    Takk nok en gang for dine fine mønstre! Du er absolutt på riktig vei! Og – tilbakemelding fra venninner som ikke har heklet eller hakket, er at mønsterbeskrivelsene dine er så bra – grundige og med bilder, slik at de får det til. Og – den ene venninnen min påstod at hun kom aldri til å klare å hekle på egen hånd (hun er en racer i strikking!!)

    Tror det blir mange av denne kluten!

    Så at det var ei som kommenterte på facebook at dette skulle hun bruke som mønster til et babyteppe, det skal jeg også prøve 🙂

    Hilsen Gunhild

    • Bare hyggelig Gunhild og så flott at du har fått det til nå 😉
     Litt sene svar her, men vi er i Vermont og her er nettilgangen vært litt ustabil, mens mobiler har ikke dekning i det hele tatt enkelte steder, men vakkert er det og da kan en leve uten mobil til tider og dårlig nett.

     Hilsen Tove

 • Gleder meg til nye oppskrifter i morgen. Spesielt hakkeoppskriften. Ha en fin uke!

  • Hei Siri!

   Det gleder også meg at så mange har funnet frem hakkenålen 😉
   Lykke til 😉

   Hilsen Tove

 • Jeg har enda ikke startet med klutene pga ferie, men etter helga går jeg i gang 🙂
  Gleder meg til å lage alle de flotte klutene dine 🙂
  Den nøstemaskinen så kul ut.
  Kos deg videre over there! 🙂

  • Hei Liss!

   En kan jo ikke alltid få til alt på engang. Håper virkelig vi får til å treffe neste gang du er nedover!

   Ja, og gjett hva som skal hjem i kofferten min 😉

   Hilsen Tove

 • Det har vore utruleg kjekt å fylgja med på klutealongen. Mange klutar har det også vorte og haugen med bomullsgarn veks. Spesielt kjekt har det vore å oppleva hakkegleda! Ha ein fin sommar frametter!

  • Hei Inger Jorunn!

   Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! ja, det gleder meg stort at så mange har funnet hakkenålen 😉
   God sommer til deg også!

   Hilsen Tove

 • Heia 🙂
  Blir spennende, gleder mæ masse 🙂 Du er kjempeflink 🙂
  God sommerferie 🙂

  • Hei Tove!

   Tusen takk og snart blir det litt ferie på oss også! Fotografen er på vei over Atlanteren nå 😉

   Hilsen Tove

  • Hei Gro!

   Så morsomt at du også gleder deg til hakkeoppskriften!
   Jeg synes jo det er ekstra stas at så mange har funnet frem hakkenålen 😉

   Hilsen Tove

 • Driver fortsatt med den siste hekla. Klarte plutselig å få for mange masker, og måtte rekke opp masse. Men fått d til nå. Moro er d, og hekler i vei. 🙂

  • Hei Sissel!

   Ja, det er utrolig lett å få mange masker innimellom 😉
   Godt det gikk bra til slutt da!

   Hilsen Tove

 • Hei og god morgen !
  Vi også gleder oss til å se nye praktiske, spennende og artige strikke og hekle ” saker ” som du finner på ” Knit & Crochet show’et ” !
  Så spennende og hvilken ære at modeller ifra din bok vises på catwalken i kveld !
  Fantastisk flott Tove. Håper du får du tatt noen bilder, slik at vi kan dele den gleden med deg.
  Gleder meg til klutene dine i morgen og jeg gleder meg ekstra mye til hakkekluten.

  Gratulerer til Berit Brandvik som vant premie for ukas kommentar 🙂
  Jeg var også så heldig at jeg vant, og det var en flott og spennende overraskelse som jeg fikk i min postkasse.
  God sommer til alle.

  • Hei Anne Lise!

   Måtte lese litt her på bloggen før jeg legger meg, men nå er pute og dyne veldig nærme.
   Modeller fra boken ble velidig godt mottatt og det er jo utrolig morsomt. Skal legge ut noen bilder etter hvert, men blir nok ikke i natt 😉

   Det gleder meg stort at så mange har satt i gang med hakking!!!

   Hilsen Tove

 • Gleder meg til å se oppskriften på klutene dine 🙂 Garn ligger og venter på å bli brukt til nye kluter her 🙂 Ha en fin helg 🙂

  • Hei Torbjørg!

   Takk takk og håper de faller i smak! Alltid godt å ha noe garn på vent 😉

   Jeg har klart å skaffe meg litt mere garn her i USA de siste dagene…
   God helg til deg også!

   Hilsen Tove

 • Gleder meg til neste klut. Har strikket alle til nå. Noen i flere eksemplarer. Fint sommersyssel.

  • Hei Julie !

   Imponerende, og tusen takk for at du har delt mange flotte bilder med oss 😉

   Hilsen Tove

 • Jeg har tenkt å lære meg hakking. Det ser ikke umulig ut når man får så fin instruksjon. Viktig å ta vare på gamle teknikkene – og artig å lære seg noe nytt. Takk for fine oppskrifter !

  • Hei Åse!

   Det varmer mitt hjerte at du har tenkt å lære deg hakking! Ja, helt enig, veldig viktig å ta være på en av kulturarvene våre 😉

   Hilsen Tove

 • Gøy med oppskriftene dine, Tove. Enkle og spesielle samtidig. Jeg kaster meg på hakkeoppskfriften i morgen…. Må jo knekke den koden også:))

  • Hei Eli!

   Tusen takk, ja jeg ønsker at dette skal være så enkelt at terskelen for å prøve skal være lav.
   Så flott at du også er en av de som gleder seg over hakkeoppskriftene 😉

   Hilsen Tove

 • Wiiii, så artig å bli trekt ut som vinner 😀
  Premien ser super ut!!
  Adressen min er Brandvikveien, 7165 Oksvoll

  Kos deg fortsatt på tur. Jeg koser meg med en strikkeklut i sola 🙂

  • Hei Berit!

   Så flott at du har sett det allerede og i tillegg gitt meg adressen din! Da er det bare å vente på et brev i posten fra meg! Satser på at det er i Norge før meg 😉
   Hatt noen inspirerende dager på konferanse, og truffet mange “gamle kjente” og nye ansikter som er alltid morsomt å utvide horisonten med 😉

   Hilsen Tove

   • Tror jeg må lese resten av kommentarene i morgen, nå er kl. snart 2 om natten her i USA og øynene begynner å gå mer og mer i kryss!

    Håper dere har funnet oppskriftene innen jeg våkner igjen 😉 😉

    Hilsen Tove

 • Kjempefint at du legger ut mønster med bilder og forklaringer. Holder på med å hekle og rekke opp og hekler litt igjen:-) Prøver fremdeles på å hekle en klut…. Skal prøve meg på hakking også for det kan jeg heller ikke:-)

  • Hei Jeanette!

   Tusen takk for koselig tilbakemelding! Litt sent som også sagt over her, men dårlig nettgang i USA…
   Håper du har kommet deg igjennom kluten, men si ifra hvis det er noe jeg kan prøve å forklare bedre som gjør det lettere for deg!
   Tvi tvi med hakkingen, den fikser du helt sikkert!

   Hilsen Tove

 • Henger fortsatt med på klutestrikking, men bruker nok mer enn 8 uker på alle klutene. Fine mønstre!!!

  • Hei Ina!

   Det er jo det som er det fine, en kan jo bruke akkurat så lang tid som det passer for en selv. Det finnes endel racere her inne og det kan virke som det har mye mer enn 24 timer i døgnet i forhold til oss andre…
   Det viktigste er jo å kose seg med det en gjør og ha sin egen fart 😉

   Hilsen Tove

 • Masse flotte oppskrifter!
  Har aldri prøvd hakking, men det ser så gøy ut så nå har jeg bestilt utstyr 🙂
  Gleder meg til det kommer så jeg kan prøve meg på klutene dine 🙂

  • Hei Miriam!

   Tusen takk!
   Hakking er kjempemorsomt og blir så fint, samtidig som det vokser ganske fort…
   Lykke til og si ifra hvis det er noe som ikke er forklart godt nok!

   Hilsen Tove

 • Klutan dine e bare super. Ligg litt etter pga ferie, men kjem sterkere tilbake. Den nøste maskina såg jo bare helt super ut 😉 Fortsatt god sommer 🙂 Klæm ♡

  • Hei TanteLene 😉

   Tusen takk, det er jo bare å bruke det tempoet og tiden man selv har til rådighet. Godt å ha litt ferie også da, slik som vi har her i USA om dagen…
   er i vakre Vermont… minuset er dårlig nettilgang… men det er jo egentlig litt ok det også når det er ferietid. Tvungen avkobling 😉

   Hilsen Tove

 • Spennende med nye oppskrifter i morgen.Har bare en tidligere klut som ikke er helt ferdig,men det blir ,det blir 🙂

  • Hei Randi!

   Det kommer mange mørke høstkvelder etterhvert også, og da kan det jo være griet å ha noe å gjøre da også 😉

   Hilsen Tove

 • Jeg blir så inspirert og glad når jeg er inne på denne siden! Lykke til med showet i dag! Er utrolig spent på hva du har med deg hjem fra USAturen. Ha en fin tur fortsatt. Hilsen Aud på Nesvangen.

  • Hei Aud Inger!

   Tusen takk og så hyggelig ord! Fashion showet gikk veldig bra, skal nok komme noen bilder fra det etterhvert. Her har det vært dårlig nett og dermed ganske stille fra meg.
   Men det har jo blitt litt garn og annet til kofferten, den trenger jo å få “noen ekstra kilo” 😉

   Hilsen Tove

 • Gleder meg til nye kluter. Har ikke laget så mange av dem, men jeg har for første gang kjøpt meg hakkenål, og det har resultert i en stk stripete lilla hakkeklut. Helt enkel, men den ble veldig fin 🙂

  • Hei Gro!

   Så hygglig at du fått tak i hakkenål og laget en hakkeklut. Og snart er det søndag nok en gang 😉

   Hilsen Tove

 • Morsomt å følge med på bloggen og alt det flotte du legger ut. Har kjøpt heklegarn og prøver meg på et av dine oppskrifter

  • Hei Rita!

   Tusen takk for hyggelig ord! Så bra at du er igang med hekling og si ifra hvis noe er uklart i oppskriftene!

   Hilsen Tove

 • Hei.Tusen takk for oppskriftene på fanatiske kluter .Må nok prøve meg på de når varmen har gitt seg.Ganske hett, og så slåss jeg med vepsen.Ikke mye Kjekkt å sitte ute . Ha en fantastisk tur og kos deg masse.☀

  • Hei Grethe!

   Tusen tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Ja, det har vært godt og varmt hjemme skjønner jeg. Håper du er ferdig med å sloss med vepsen 😉
   Vi har en flott tur, med masse inspirasjon! Både natur og garn mm….

   Hilsen Tove

  • Hei Torill!

   Håper sist søndag kluter tod til forventningen og snart er det søndag igjen 😉

   Hilsen Tove

 • Hei så nye mønster igjenn og gleder meg og dine mønster er flotte og enkle så oss fleste kan strikke eller hekle oss kluter og fått helt klutstrikke dilla nå og gir bort i gaver til familie og venner.Ha en fortsatt fin sommer og sitter klar når mønstrene kommer.har strikka og hekla dine kluter og gitt i gaver og ikke fått tatt bilder av alle.god kveld til deg.

  • Hei Gro!

   Tusen takk for hyggelig ord. Og ja, det er mitt ønske at de skal være så enkle men allikevel ok, slik at om en er nybegynner eller ikke skal få det til. Samtidig skal det være litt at de er greie å ta med i “lomma” både hit og dit i sommer varmen.
   Håper vi får se noen bilder etter hvert, legg de mer enn gjerne på min FB side tovefevang.no, slik at flst mulig får glede av å se dem!

   Hilsen Tove

 • Er ferdig med alle strikka klutene. Har begynt på min første hekla klut. Fortsatt god sommer.

  • Hei Gudrun!

   Wow, det er jo helt fantasisk! Lykke til med hekleklutene!

   Hilsen Tove

 • Nå har jeg min helt egne klutiade, Tove! Dette er så gøy, og særlig morsomt å ta opp hakkelærdommen igjen 🙂 Nå er det EKG-kluten (som jeg har døpt den til) det jobbes med 😉 Det er heklet klut nr. 2. Men nå har jeg ikke tid til å skrive mer, jeg må HEKLEEEE!

  • Hei Lajla!

   Så flott Lajla! Ja, hakkingen er det mange som har tatt opp igjen i sommer og det er jo så hyggelig og mange som ikke har hakket før er også igang!
   Hekle i vei!!!

   Hilsen Tove

  • Hei Nina!

   Håper du er godt i gang med hjørne til hjørne kluten din 😉
   Den er morsom å strikke!!!

   Hilsen Tove

 • Takk for mange fine oppskrifter til kluter! Gleder meg til de nye oppskriftene i morgen tidlig. Alltid spennende å se hvordan neste klut skal se ut! God tur videre i USA!

  • Hei Kari!

   Tusen takk for koselig tilbakemelding! Satser på at du har funnet oppskriftene for lengst. Vi har hatt dårlig nettilgang i det siste, er i vakre Vermont og da må man leve uten nett….

   Hilsen Tove

 • Dette er skikkelig gøy. Klutehaugen bare vokser. Jeg strikker og hekler men har ikke prøvd meg på de hakkede enda. Kanskje det også kommer. Ha det fortsatt fint i USA 🙂

  • Hei Aud!

   Så hyggelig at du synes det, håper vi får se mer av klutehaugen din 😉
   Hakking er også veldig morsomt, så du får bare sette igang!
   Vi koser oss på tur…

   Hilsen Tove

 • Så mange flotte kluter. Har strikka kluter i mange år allerede jeg og moro å se at så mange andre også synes det er gøy. Mvh randi

  • Hei Randi!

   Tusen takk, og ja det er nok mange som liker denne sysselen her. Vi to er nok i samme båt, det er blitt mange kluter og håndklær hos meg også gjennom årene. Derfor tenkte jeg at kanskje det å lage noen nye mønstre og dele med andre i sommer hadde vært morsomt!
   Ser ut som om vi ikke er helt alene om å strikke, hekle og hakke i sommer 😉

   Hilsen Tove

   Hilsen Tove

 • Supre oppskrifter du legger ut. Dette er kjempegøy. Har kjøpt alt garnet, men har ikke fått tid til å lage alffor mange kluter ennå.

  • Hei Astri!

   Så hyggelig å høre! Garnet forsvinner jo ikke og det kommer alltids noen høstkvelder som det kanskje er greit med garnprosjekter og ikke alltid stoffprosjekter!

   Hilsen Tove

 • Supre oppskrifter og flotte veiledninger! 4 3/4 klut unnagjort hittil (det gikk litt treigt denne uka). Men om en dag eller to setter jeg igang med strikkeklut nummer 6 =)

  • Hei Jorun!

   4 og 3/4 klut er det supert og nå har du sikkert den sjette også snart i boks vil jeg tro. Som sagt dårlig nettforbindelse her i Vermont… Så da har jeg jo fått strikket desto mer….

   Hilsen Tove

 • Nå har jeg skrevet ut noen av oppskriftene så jeg har noe å gjøre på flyet og i London 🙂 Er nesten ferdig med hjørne til hjørne kluten og har spart hakkinga til slutt, gleder meg!

  • Hei Trine!

   Så fint at du har litt å gjøre på flyet til London, der er du nok allerede vil jeg tro!
   Her har jeg hatt litt dårlig nettilgang noen dager med “on and off” slik at det har ikke vært så lett å få svart på hverken det ene eller andre. Slik er det når man er i vakre Vermont, her virker ikke mobiler eller noe annet…

   Hilsen Tove
   PS! Kos deg i London!

  • Hei Gudny!

   Tusen takk, og snart er det søndag igjen! Vi nyter noen fine dager i USA , med besøk hos min forlegger her borte og mange spennende garnbutikker mm.

   Hilsen Tove

 • Hei Tove.
  Klutene dine er så veldig delikate. Trodde jeg skulle få med meg kurset ditt på Løkken, men en venninne kommer på hyttebesøk. Det er vanskelig å akseptere at jeg ikke får med meg alt. Gleder meg til dine nye kluter!

  • Hei Magnhild!

   Hadde også håpet å treffe deg, men en kan jo ikke alltid få til alt! Våre veier krysses nok igjen!

   Hilsen Tove

 • Nydelige kluter, veldig gode mønster, jeg har skrevet ut alle sammen og kommet nok til å lage mange av dem for de har den store gode størrelsen som jeg liker så godt på mine kluter 🙂 Tusen takk for at du deler med oss 🙂

  • Hei Siv Jorunn!

   Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Jeg liker nok også litt god størrelse på klutene. Samtidig så blir de jo litt mindre etterhvert som bomullen trekker seg litt sammen i vask!

   Hilsen Tove

 • Klutene dine er til stor inspirasjon og glede i pendlene tider mot jul.Fine gaver under treet 🙂 jeg gleder meg med bloggen din og som person er du inspirerende på alle måter, både som designer, som venn og som medmenneske.

  Den tråkitteren som er avbildet, hvor kan jeg få bestilt en slik en eller er den å få kjøpt kansje?

  en super søndag ønses din vei

Kommentering er stengt.