Fiiine Filippa sokkeoppskrift

Fiiine Filippasokker er strikket i tynt garn og brukes rett på foten uten andre sokker under. Perfekte til vår- og sommerskoene eller joggeskoene. Fiiine Filippasokke oppskriften passer til dameføtter (sko str. 36 – 41,5) og er strikket med fletter og perlestrikk. Sokkene er lagt opp med Italiensk opplegg, det gjør også at jeg kan begynne å strikke mønsteret rett etter opplegget og det ser ut som mønsteret kommer ingensteds ifra… er ikke det ganske flott 😉 Vi har laget en liten video som viser hvordan du strikker 3. pinne i oppskriften slik at du skal få dette til på enklest mulig måte 😉

Gå hit for å kjøpe og laste ned sokkeoppskriften i nettbutikken.

Fiiine Filippasokker er strikket i mitt favorittgarn Meadow fra The Fibre co. Det eksklusive Meadow garnet har en fantastisk blanding av 40 % ull, 25 % alpakka, 20 % silke, 15 % lin, det kommer i hesper på 100 g = ca. 498 m. Sokker i størrelse 38 veier bare 56 gram, så du vil få to par sokker ut av 100 g (hvis du strikker et par halvsokker av de siste 44 grammene). Sokkene er «formstrikket» til foten så disse kan en ha rett ned i både sko og joggesko. Derfor må også sokkene sitte tett til foten, noe disse sokkene gjør!

Sokkene er lagt opp med Italiensk opplegg (slik som alle mine sokkeoppkrifter har) grunnen til at jeg alltid velger denne typen opplegg er at det gir en superelastisk oppleggskant som ikke strammer og samtidig sitter godt på leggen uansett hvor smal eller kraftig den er.

Her finner du video om hvordan legg med Italiensk opplegg

Slik strikker du de to første pinnene etter Italiensk opplegg for enda mer elastisk kant

Sokkene strikkes med teknikken hæl uten kile og sitter godt både på dameføtter som er smale eller har høy vrist og bred fot. Oppskriften er laget slik at dette er ivaretatt.

I oppskriften finner du også en størrelse tabell fra 36 – 41,5. Slik kan du velge helt riktig fotlengde til dine mottaker av dine sokker eller om de er til deg selv.

TIPS! Jeg setter en maskemarkør i en nærliggende vrangmaske når jeg fletter, da kan jeg lett telle hvor mange omganger det er siden sist jeg flettet og setter en ny maskemarkør og flytter de med oppover for hver fletting.

Da jeg for endel år siden trodde at min tid var over, når det gjaldt alt som strikkes på strømpepinner var over og ut, pga. senebetennelser i begge armer. Jeg klarte ikke å holde i strømpepinner lenger. Så fant jeg ut at jeg måtte prøve meg på Magic-loop og tro det eller ei, det gikk supert å strikke med den teknikken… Så i denne sokkeoppskriften får du ved siden av oppskriften også et lite «kurs» i hvordan strikke sokker med Magic-loop og ikke bare går det raskere å strikke på denne måten, men du kan også strikke begge sokkene på en gang. Hele oppskriften er skrevet slik at du strikker begge sokkene under ett. Vil du strikke en og en sokk på strømpepinner så er det heller ikke noe problem. Selv om jeg anbefaler deg å prøve deg på Magic-loop, selvom det kanskje litt uvant i starten. MEN skulle du komme ut for samme problemet som meg med senebetennelser, så er det godt å vite at det er mulig å strikke sokker, ermer, votter osv. uten strømpepinner. Så hvorfor ikke lære seg teknikken, før du må tenke nytt pga. helseutfordringer… mitt lille tips til deg. 

Hvis Magic-loop er ukjent så har vi også laget en video som viser deg hvordan du strikker med denne teknikken og begge sokken på samtidig.

Her finner du video om hvordan strikke magic-loop

Her kan du lese med om ChiaoGoo pinnene Disse pinnene er blitt mine og mange andres favoritt pinner på kort tid!

Hælen er strikket med min selvkomponerte «hæl uten kile» og sitter som støpt på foten. Jeg pleier ofte å kalle den «null gnagsår hæl#.

Hælene strikkes uten kile, mens fellingen og økningen igjen gir den perfekte hælen som sitter tett på foten og det blir ingen gnisninger i skoen, slik sokker som sitter løst om foten gjør (null gnagsår).
Geir og jeg har også laget en video som lærer deg å strikke denne type hæl. Klikk på bilde under eller linken, så kommer du til videoen.

Her finner du video om hvordan strikke hæl uten kile

Sokkenes tåfelling avsluttes med å maske sammen de siste maskene på tåen, slik får du en riktig passform til foten.

Vi har også laget en video med hvordan det maskes sammen, denne videoen er i to varianter en som viser sammenmaskingen med høyre hånd og en som viser samme teknikken med venstre hånd (selv er jeg kjevhendt og savner ofte hvordan jeg skal gjøre ting med venstre).

Her finner du video om hvordan maske sammen med høyre hånd

Her finner du video om hvordan maske sammen med venstre hånd

Litt generell info om oppskriften:

STØRRELSE:
Dame skostørrelse ca. 36-41,5

MATERIALER:
Meadow (40 % ull, 25 % alpakka, 20 % silke, 15 % lin) 100 g = ca. 498 m
Prairie f. nr. MD140Z: 100 g
eller
Bluebonnet f. nr. MD050Z: 100 g
eller
Bedstraw f. nr. MD230: 100 g
Sokkene veier 56 gram i str. 38

Opplysninger om garnet kan fås hos: Idestuen as (tovefevang.no) as eller The Fibre co


Strikkes sokkene i ren ull, kan det være smart å strikke hælen med en forsterkningstråd sammen med den ullkvaliteten som brukes og eventuelt også tåen/ eller helt fra tåballen og ut (hvis man vet at en sliter sokkene der)

PINNER:
Lang rundpinne 100 cm f.eks. ChiaoGoo til
Magic-Loop nr. 2 til (eller nr. 2 strømpe-p)

TILBEHØR:
10 maskemarkører

STRIKKEFASTHET: 
Meadow fra det engelske The Fibre co, ca. 33-34 m glattstrikk på p nr. 2 = 10 cm 

Til denne sokken er det fargen Bluebonnet som er valgt.

FIIINE FILIPPASOKKER oppskrift kr. 80,-

Du får en e-post med en 11 siders pdf med sokkeoppskriften Fiiine Filippasokker, inkludert trinn for trinn hvordan du kan strikke to sokker på en gang med Magic-loop. I oppskriften er det også 6 ulike videoer som forklarer mange av strikketeknikkene inkludert trinn-for-trinn video hvordan 3. pinne i oppskriften strikkes (det er denne som «flytter maskene» slik at fletter og perlestrikket ser ut som de kommer ingensteds fra i oppleggskanten).

Klikk her for å kjøpe og laste ned sokkesoppskriften i nettbutikken her.


Vi har laget noen få garnpakker til Fiiine Filippasokker (først til mølla). Jeg vet av erfaring at det ikke er alltid like lett å finne det rette garnet til sokker eller annet der en bor, så dette er et ekstra tilbud til deg!

GARNPAKKE inkludert rundpinne til Magic-loop, maskemarkører og tovefevang.no prosjektpose 37×41 cm
(NB! oppskrift er ikke inkludert i garnpakken den bestilles separat)

Garnpakke kamel: Inneholder, 1 hespe på 100g Prairie, løse pinner nr. 2 og vaier 75 cm (utgjør sammen en rundpinne på 100 cm perfekt til Magic-Loop) fra ChiaoGoo, 10 stk maskemarkører og tovefevang.no prosjektpose 37×41 cm, kr. 601 + porto
NB! Begrenset antall garnpakker porto kr. 85,- = pakke rett i postkassen med sporing
Garnpakke lys grå: Inneholder, 1 hespe på 100g Bedstraw, løse pinner nr. 2 og vaier 75 cm (utgjør sammen en rundpinne på 100 cm perfekt til Magic-Loop) fra ChiaoGoo, 10 stk maskemarkører og tovefevang.no prosjektpose 37×41 cm,  kr. 601 + porto
NB! Begrenset antall garnpakker porto kr.85,- = pakke rett i postkassen med sporing
Garnpakke blå: Inneholder, 1 hespe på 100g Bluebonnet, løse pinner nr. 2 og vaier 75 cm (utgjør sammen en rundpinne på 100 cm perfekt til Magic-Loop) fra ChiaoGoo, 10 stk maskemarkører og tovefevang.no prosjektpose 37×41 cm,  kr. 601 + porto
NB! Begrenset antall garnpakker porto kr. 85,- = pakke rett i postkassen med sporing

Strikkefasthetmålet hvor du ikke klarer å telle feil maskeantall. Du legger målet på strikketøyet ditt og
teller antall masker du ser inne i kvadratet.
Stort strikkefasthetmål (kvadrat) innvendig mål 10 x 10 cm kr. 198,- + porto
Lite strikkefasthetmål (palett) innvendig mål 5 x 5 cm kr. 168,- + porto
Mine favoritt maskemarkører! De kan settes rett på pinnen og tar minimal plass, slik at det ikke blir et «gap» mellom maskene, de kan også festes hvor som helst i strikketøyet, hvor enn du trenger en maskemarkør. Når du skal fjerne den, åpnes den enkelt
og tas bort eller flyttes til neste sted du trenger den.
Maskemarkører (inneholder 50 maskemarkører i praktisk metallboks) kr. 79,- + porto

Hilsen Tove

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
MADELEINE sjal oppskrift
Madeleine sjalet er strikket fra hjørne til hjørne, med 11 forskjellige strukturmønster...
Read More
0 replies on “Fiiine Filippa sokkeoppskrift”