Halslue / Balaclava / Hettehals / Finlandshette til barn gratis oppskrift

Halslue /Balaclava / Hettehals/ Finnlandhette, kjært barn mange navn. Selv er jeg nok mest glad i navnet Halslue som jeg lærte av min niese Annette den gang denne oppskriften ble laget.
Halsluen er lue og skjerf i ett, den perfekte barnehageluen når kulden biter… Strikket i alpakka og ull er den både varm og myk. Den ene modellen er strikket i ribbestrikk mens den andre en liten flette istedenfor de to rette maskene i ribbestrikken. Halsluen er strikket i ett, så her har du bare oppleggstråden og felletråden, og feste til slutt. Enklere kan jo ikke det bli!

DESIGN og OPPSKRIFT: Tove Fevang www.tovefevang.no
FOTO: 
Geir Arnesen www.geirarnesen.no
copyright: Tove Fevang og Geir Arnesen, oppskriften er kun til privat bruk og kan ikke mangfoldiggjøres. Tips heller dine venner om hvor de finner oppskriften. Tusen takk!

STØRRELSE:
2 (4) år

MATERIALER:
AlpakkaWool
fra Du store Alpakka, (60 % alpakka, 40 % ren ny ull) 50 g = 166 m
Lys grå melert f.nr. 502
eller
Lys beige melert f.nr. 505, 100 g

Mini Sterk (40 % fineste alpakka, 40 % merinoull, 20 % nylon) fra Du store alpakka og Alpakka Forte (80 % fineste alpakka, 20 % nylon) fra DaleGarn vil også være et godt alternativ, de har samme strikkefasthet
www.hoy.no

PINNER:
Rundpinne 60 cm nr. 3 og 2,75 til kanten rundt ansiktet. Visste du at med ChiaoGoo sine pinner kan du bruke samme vaier og bare bytte ut pinnene. Her kan du lese mer om ChiaoGoo mine favoritter pinner
https://www.tovefevang.no/2020/03/26/chiaogoo-strikkepinner-du-fortjener-det-beste

STRIKKEFASTHET:
27 masker mønster lett strukket med pinner nr. 3 = 10 cm
Husk at strikkefastheten må overholdes for et godt resultat. Strikkere du løsere en oppgitt strikkefasthet gå ned ¼ eller ½ pinnenummer, strikker du fastere så gå opp ¼ eller ½ pinnenummer.

FORKORTELSER:
M = maske(r), r = rett, vr = vrang, p = pinne, beg = begynn(else), ggr= gang(er)

MINIFLETTEN strikkes over de to maskene i ribbestrikken
Slik strikker du miniflette over 2 m, strikket uten hjelpepinne
1., 2., 3. omg/p: 2 m rett
4. omg/p: Strikk andre maske bakfra rett, strikk første maske rett, slipp begge maskene av pinnen samtidig.

TIPS!
Hvis du er ukjent med å strikke fletter uten hjelpepinne så finner du en video her som vi laget for endel år siden
http://www.tovefevang.no/?p=1323 Enkel flette og miniflette uten hjelpepinne.

FREMGANGSMÅTE:
Legg opp (208) 224 m på liten rundp nr 3 og strikk * 2 r (ønskes flette, flettes det hver 4. omg/p over disse to m gjennom hele arbeidet), 6 vr *, gjenta fra *–* ut omg, strikk til arbeidet måler 2 cm.

Neste omg, fell slik: * 2 r, 2 vr sammen, 4 vr *, gjenta fra *–* ut omg, fortsett på felle slik i de vrange feltene hver 2. cm, til det er 2 vr igjen i hvert felt = (104) 112 m. Fortsett å strikke 2 r, 2 vr til arbeidet måler 11 (12) cm. Sett de (22) 22 midterste m på en tråd, strikk deretter frem og tilbake over de resterende (82) 90 m til arbeidet måler 26 (27) cm. 

Neste p: Strikk 55 (61) m, strikk 2 r sammen, snu, ta 1. m løs av og stram tråden, strikk (28) 32 m = (29) 33 m, strikk 2 vr sammen, snu, ta 1. m løs av og stram tråden, strikk (28) 32 m = (29) 33 m, 2 r sammen, snu, ta 1. m løs av og stram tråden, strikk (28) 32 m = (29) 33 m, 2 vr sammen, snu, fortsett å strikke 2 r m sammen på retten og 2 vr sammen på vrangen, før hver snuing til det ikke er flere m igjen på hver side (som når man feller til en hæl).

Kant foran: Sett de (22) 22 m fra tråden på liten rundp nr 2,75 strikk opp langs hver side (26) 28 m, sett de (30) 34 midterste m inn på pinnen = (104) 108 m. Strikk vrangbord 2 r, 2 vr, (2) 2 cm. Fell av elastisk i vrangbordstrikk, klipp av tråden.

MONTERING: Fest alle løse tråder.

Meld deg på mitt nyhetsbrevet her! I retur får du dette gratismønsteret på patentstrikket kjøkkensett rett inn i mailboksen din! Settet består av stort og lite kjøkkenhåndkle, oppvaskkluter og grytekluter alt strikket i bomull.

Meld deg på nyhetsbrev

* indicates required

Hilsen Tove

Lykke til!

Hilsen Tove

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
GEIR flettegenser
Geir flettegenser er strikket i garnet Spindrift fra Jamieson´s of Shetland og...
Read More
0 replies on “Halslue / Balaclava / Hettehals / Finlandshette til barn gratis oppskrift”