VEVSTRIKKsokker – oppskrift

Sokker er «alfa og omega» for å holde oss nordmenn varme vinterstid! Mitt siste sokkedesign Vevstrikksokker er strikket i teknikken vevstrikk og dermed også navnet på sokkene. Sokkene er strikket i Alpakka forte, men litt tynnere garn vil også passe godt til maskeantallet i oppskriften, pinner 2 1/2 vil være perfekt.
Selv liker jeg tynne strikkede sokker som jeg kan ha rett ned i «joggesko» og lignende sko, ikke bare i vinterstøvler. Derfor må også sokkene sitte tett til foten, noe disse sokkene gjør og de er strikket med hæl uten kile eller «Tovehæl» som jeg har skjønt mange har kalt denne hælen! Har du ikke prøvd å strikke hælen før finner du link til min video strikke hæl uten kile lenger ned i innlegget her.

Du kan kjøpe og laste ned sokkeoppskriften i nettbutikken her.

Lenger ned i dette innlegget finner du også link til en video til hvordan du strikker vevstrikk «ruter» som Geir og jeg har laget, de siste dagene til akkurat deg som har lyst å strikke sokker.

Magic-loop med ChiaoGoo pinner nr. 2 1/2 mm og Alpakka Forte fra DaleGarn .

Selv har jeg strikket sokkene med Magic-Loop noe som er veldig praktisk når en skal strikke mønster slik som vevstrikk, det er lettere å holde oversikten på masker og mønster.

Hvis du ikke har prøvd Magic-Loop enda så vil jeg anbefale deg å prøve det ut. Da jeg for noen år siden trodde min tid var over til å strikke alt som jeg til vanlig strikket på strømpepinner var over og ut, pga. senebetennelser i begge armer og klarte ikke å holde i strømpepinner lenger. Så fant jeg ut at jeg måtte prøve meg på Magic-loop og tro det eller ei, det gikk supert å strikke med den teknikken… Så i denne sokkeoppskriften får du ved siden av oppskriften også et lite «kurs» i hvordan strikke sokker med Magic-loop og ikke bare går det raskere å strikke på denne måten, men du kan også strikke begge sokkene på en gang. Hele oppskriften er skrevet slik at du strikker begge sokkene under ett. Vil du strikke en og en sokk på strømpepinner så er det heller ikke noe problem. Selv om jeg anbefaler deg å prøve deg på Magic-loop, kanskje litt uvant i starten. MEN skulle du komme ut for samme problemet som meg med senebetennelser, så er det godt å vite at det er mulig å strikke sokker, ermer, votter osv. uten strømpepinner. Så hvorfor ikke lære seg teknikken, før du må tenke nytt pga. helseutfordringer… mitt lille tips til deg. 

Sokken er strikket med fargen Denim melert og Grå melert i
Alpakka forte et nydelig sokkegarn fra Dale Garn

Hælene strikkes uten kile, mens fellingen og økningen igjen gir den perfekte hælen som sitter tett på foten og det blir ingen gnisninger i skoen, slik sokker som sitter løst om foten gjør (null gnagsår).

Sokkenes tåfelling avsluttes med å maske sammen de siste maskene på tåen, slik får du en riktig passform til foten. Vristen er strikket i ribbestrikk som føyer seg etter foten og gjør at sokken sitter veldig godt på både smal og bred fot.

Vevstrikk lager et godt og tett strikk noe som gir ekstra god varme på leggen.

Litt generell info om oppskriften:

STØRRELSE:
Dame skostørrelse ca. 37-40

MATERIALER:
Alpakka forte fra Dalegarn (80% alpakka, 20% nylon) 50 g = ca.133 m
Fargeforslag:
Rød melert f. nr. 724, 100 g og Grå melert f. nr. 715, 50 g
eller
Varmbrun melert f. nr. 709, 100 g og Kamel f. nr. 726, 50 g
eller
Denim melert f. nr. 707, 100 g og Grå melert f. nr. 715, 50 g 

PINNER:
Lang rundpinne 80 eller 100 cm f.eks. ChiaoGoo til
Magic-Loop nr. 2 ½ til (eller nr. 2 ½ strømpe-p)

STRIKKEFASTHET: 
Alpakka Forte, ca. 27 m glattstr. og ca. 33 m vevstr. på p nr. 2 ½ = 10 cm 

Ønsker du å kjøpe oppskriften til sokkene, så koster den kr. 80,-

Her kan du kjøpe og laste ned sokkeoppskriften.


Oppskriften var «Månedens oppskrift i januar» i FB-gruppen SOKKELYKKE. Gjennom året vil det komme en ny sokkeoppskrift fra forskjellige designere. Så jeg anbefaler deg absolutt til å bli medlem av den gruppen. Her vil du også kunne se mange utgaver av sokkene som var lastet opp når januar var slutt og bilder lastes opp av medlemmene. (PS! det vil bli lastet opp sokker i albumet gjennom hele 2021)

GARNPAKKE inkl. rundpinne til Magic-loop
(NB! Oppskrift er ikke inkl. i garnpakken)

Garnpakke Rød: Inneholder Alpakka Forte, 2 nøster Rød melert og 1 nøste Grå melert og løse pinner nr.2 1/2 og vaier 75 cm (utgjør til sammen en rundpinne på 100 cm perfekt til Magic-loop) begge fra ChiaoGoo
Pakke med garn og pinner ord. kr. 464,- + porto kr. 69,- = pakke rett i postkassen med sporing
Garnpakke Varm brun (årets trend farger): Inneholder Alpakka Forte, 2 nøster Varm brun melert og 1 nøste Kamel og løse pinner nr.2 1/2 og vaier 75 cm (utgjør til sammen en rundpinne på 100 cm perfekt til Magic-loop) begge fra ChiaoGoo
Pakke med garn og pinner ord. kr. 464,- + porto kr. 69,- = pakke rett i postkassen med sporing
Garnpakke Blå: Inneholder Alpakka Forte, 2 nøster Denim melert og
1 nøste Grå melert og løse pinner nr.2 1/2 og vaier 75 cm (utgjør til sammen en rundpinne på 100 cm perfekt til Magic-loop) begge fra ChiaoGoo
Pakke med garn og pinner ord. kr. 464,- + porto kr. 69,- = pakke rett i postkassen med sporing

Her finner du videoen strikke hæl uten kile «Tovehæl»

Her finner du videoen hvordan strikke VEVstrikk «ruter» strikket rundt (omganger)

ChiaoGoo pinnene kan du lese mer om her på nettsiden min. Dette er blitt mine og mange andres favoritt pinner på kort tidLes mer om ChiaoGoo strikkepinner her

NB! Kluten i vevstrikk på bildet er strikket frem og tilbake.

Strikkefasthetsmålet på bilde over kan bli ditt (verdi kr. 198,-) ! Alle som kjøper sokkeoppskriften i januar 2020 er automatisk med på en loddtrekning av dette strikkefasthetsmålet!

Da er strikkefasthetmålet trukket blant de som kjøpte oppskriften i Januar og den heldige vinneren er Anne Jusnes!
GRATULERER 😉

Hilsen Tove

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
Spiralsokker til hele familien – gratis mønster
Sokkene er strikket som navnet sier i spiral. Sokkene har ingen hæl...
Read More
0 replies on “VEVSTRIKKsokker – oppskrift”