Sy deg en sy- eller strikkepose «gratis mønster»

Vi erfarer alle om dagen at det ene eller andre blir kansellert! I dag skulle årsmøtehelgen til Norsk Quilteforbund vært avholdt i Stavanger. Et forbund jeg var med å starte for over 32 år siden… Som et plaster på såret til alle dere som ikke kom på årsmøtehelgen (og alle dere andre). Den er sydd i lappeteknikk, men kan også sy i et enkelt stoff. Men kanskje er tiden inne for å lære seg noe nytt i disse hjemmesitter tider. Ta frem symaskinen din og ta en runde i skuffer og skap, der finner du sikkert noe stoff du kan bruke.

Orden i sy- og strikkesakene er vel noe de fleste av oss liker. Denne lille posen er sydd i lappeteknikk og er enkel å sy for en nybegynner… følg bare trinn bilder og forklaringene. Så er jeg sikker på at du kommer i mål!

SY- ELLER STRIKKEPOSE MED KNAPPELUKNING                                         
Ferdigmål høyde: ca. 13 cm

Sømmonn 0,65 cm eller ¼ inch er inkludert i alle mål.

MATERIALER:
ca 10 cm av hver i 4-5 forskjellige blå stoffer
ca 10 cm av hver i 4-5 forskjellige beige/brune stoffer
ca 30 cm fôrstoff, lukkebånd og lukkekanter med beige symotiv stoff
ca 10 cm vliselin
ca 30 cm bomullsvatt
1 knapp   

SLIK GJØR DU:
Start med å skjære alle kvadratene til posen.
Skjær kvadrater i forskjellige blå stoffer, skjær totalt 16 kvadrater 6,35 x 6,35 cm (2 ½ x 2 ½ inch), skjær samme antall og størrelse i beige/brune stoffer. Skjær et rektangel i blått 6,35 x 37 cm (2 ½ x 14 ½ inch)
Sy sammen kvadratene først i rader. Hver rad består av 8 kvadrater, unntatt den midterste som syes sammen med en kvadrat og rektangel se tegning 1.  Lag 5 rader. Se tegning 1, for plassering av stoffene og sammensying. Stryk sømmonnet hele tiden etter anvisningen på tegningene.
Legg i sammen topplag, vatt og fôrstoff. Hvite stiplede linjer viser forslag til vattering. Renskjær kantene.

Skjær lukkebånd i motivstoff str.11,5 x 56 cm (4 ½ x 22 inch). Skjær i vliselin str.10 x 54 cm (4 x 21 inch). Brett i vanlig sømmonn på langsidene og en kortside. Legg vliselin inn i lukkebåndet.
Brett deretter lukkebåndet dobbelt i lengderetning og sy en stikning 2 mm fra kanten på langsidene og den innbrettede kortsiden.
Legg lukkebåndet på rektangelet på det ferdig vatterte stykket. Med kortsidens sårkant mot hovedstykkets sårkant. Sy på lukkebåndet i samme stikning, stopp 7,5 cm (3 inch) fra kanten på motsatt side, se foto, trinn 1.

TRINN 1

Skjær til lukkekanter i motivstoff 1 stk, 5 cm (2 inch) x full bredde av stoffet Brett hovedstykket dobbelt og sy sammen sidene med lukkekant, se foto trinn 2.

TRINN 2

Sy lukkekantene til for hånd. Deretter lages bunnen ved måle 2 inch inn fra spissen, brett bunnen flat og lag en blyantstrek, sy på lukkekant i blyantstreken, se foto trinn 3.

TRINN 3

Sy til lukkekanten for hånd og bunnen er ferdig, se foto trinn 4.

TRINN 4

Sy på lukkekant fra retten øverst på posen, sy den til for hånd på innsiden. Sy et knapphull 2 ½ cm (1 inch) fra kanten på klaffen. Sy på knappen. Posen lukkes ved å brette inn kortsidene først og deretter langsidene over hverandre. Lukk tilslutt med knappen.

og her er det ferdige produktet 😉

Lykke til med din sy- eller strikkepose 😉

Jeg er blitt spurt av en del om jeg har en «epost-liste» og de som er på den kan få e-post når det kommer ut nye mønstre og annet av håndarbeidsinteresse.
Så hvis du er en av de som ønsker å komme på denne e-postlisten, så sender du meg en e-post på tove.fevang@gmail.com
Det holder med et ja!
PS! Ingen kommer på en e-postliste hos meg uten selv å ha gitt tillatelse til det selv.

Hilsen Tove 😉

Meld deg på nyhetsbrev

* indicates required

Hilsen Tove


Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
Scalloway herrelue i Fair Isle strikk
Fair Isle strikk kjennetegnes ved deres fargerike mønstre, primært i jordfarger fra...
Read More
11 replies on “Sy deg en sy- eller strikkepose «gratis mønster»”

Comments are closed.