Sy deg en sy- eller strikkepose «gratis mønster»

Vi erfarer alle om dagen at det ene eller andre blir kansellert! I dag skulle årsmøtehelgen til Norsk Quilteforbund vært avholdt i Stavanger. Et forbund jeg var med å starte for over 32 år siden… Som et plaster på såret til alle dere som ikke kom på årsmøtehelgen (og alle dere andre). Den er sydd i lappeteknikk, men kan også sy i et enkelt stoff. Men kanskje er tiden inne for å lære seg noe nytt i disse hjemmesitter tider. Ta frem symaskinen din og ta en runde i skuffer og skap, der finner du sikkert noe stoff du kan bruke.

Orden i sy- og strikkesakene er vel noe de fleste av oss liker. Denne lille posen er sydd i lappeteknikk og er enkel å sy for en nybegynner… følg bare trinn bilder og forklaringene. Så er jeg sikker på at du kommer i mål!

SY- ELLER STRIKKEPOSE MED KNAPPELUKNING                                         
Ferdigmål høyde: ca. 13 cm

Sømmonn 0,65 cm eller ¼ inch er inkludert i alle mål.

MATERIALER:
ca 10 cm av hver i 4-5 forskjellige blå stoffer
ca 10 cm av hver i 4-5 forskjellige beige/brune stoffer
ca 30 cm fôrstoff, lukkebånd og lukkekanter med beige symotiv stoff
ca 10 cm vliselin
ca 30 cm bomullsvatt
1 knapp   

SLIK GJØR DU:
Start med å skjære alle kvadratene til posen.
Skjær kvadrater i forskjellige blå stoffer, skjær totalt 16 kvadrater 6,35 x 6,35 cm (2 ½ x 2 ½ inch), skjær samme antall og størrelse i beige/brune stoffer. Skjær et rektangel i blått 6,35 x 37 cm (2 ½ x 14 ½ inch)
Sy sammen kvadratene først i rader. Hver rad består av 8 kvadrater, unntatt den midterste som syes sammen med en kvadrat og rektangel se tegning 1.  Lag 5 rader. Se tegning 1, for plassering av stoffene og sammensying. Stryk sømmonnet hele tiden etter anvisningen på tegningene.
Legg i sammen topplag, vatt og fôrstoff. Hvite stiplede linjer viser forslag til vattering. Renskjær kantene.

Skjær lukkebånd i motivstoff str.11,5 x 56 cm (4 ½ x 22 inch). Skjær i vliselin str.10 x 54 cm (4 x 21 inch). Brett i vanlig sømmonn på langsidene og en kortside. Legg vliselin inn i lukkebåndet.
Brett deretter lukkebåndet dobbelt i lengderetning og sy en stikning 2 mm fra kanten på langsidene og den innbrettede kortsiden.
Legg lukkebåndet på rektangelet på det ferdig vatterte stykket. Med kortsidens sårkant mot hovedstykkets sårkant. Sy på lukkebåndet i samme stikning, stopp 7,5 cm (3 inch) fra kanten på motsatt side, se foto, trinn 1.

TRINN 1

Skjær til lukkekanter i motivstoff 1 stk, 5 cm (2 inch) x full bredde av stoffet Brett hovedstykket dobbelt og sy sammen sidene med lukkekant, se foto trinn 2.

TRINN 2

Sy lukkekantene til for hånd. Deretter lages bunnen ved måle 2 inch inn fra spissen, brett bunnen flat og lag en blyantstrek, sy på lukkekant i blyantstreken, se foto trinn 3.

TRINN 3

Sy til lukkekanten for hånd og bunnen er ferdig, se foto trinn 4.

TRINN 4

Sy på lukkekant fra retten øverst på posen, sy den til for hånd på innsiden. Sy et knapphull 2 ½ cm (1 inch) fra kanten på klaffen. Sy på knappen. Posen lukkes ved å brette inn kortsidene først og deretter langsidene over hverandre. Lukk tilslutt med knappen.

og her er det ferdige produktet 😉

Lykke til med din sy- eller strikkepose 😉

Jeg er blitt spurt av en del om jeg har en «epost-liste» og de som er på den kan få e-post når det kommer ut nye mønstre og annet av håndarbeidsinteresse.
Så hvis du er en av de som ønsker å komme på denne e-postlisten, så sender du meg en e-post på tove.fevang@gmail.com
Det holder med et ja!
PS! Ingen kommer på en e-postliste hos meg uten selv å ha gitt tillatelse til det selv.

Hilsen Tove 😉

Meld deg på nyhetsbrev

* indicates required

Hilsen Tove


Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
Strikkefasthet
Tenker du over hvor viktig strikkefasthet er, uansett hva du strikker? Her...
Read More
11 replies on “Sy deg en sy- eller strikkepose «gratis mønster»”

Comments are closed.