LIVE pannebånd og pulsvarmere – strikkeoppskrift

På tide å holde både hender og hode varmt slik at du unngår mer sykdom enn nødvendig «et must» for oss nordboere vinterstid! Mitt siste design LIVE er strikket med latvisk flette og «vanlige» fletter. Pannebånd og pulsvarmere er strikket i Tynn Alpakka fra Du Store Alpakka, men litt tykkere garn vil også passe godt til maskeantallet i oppskriften.
Selv liker jeg tynne pulsvarmere som jeg kan bruke langt utover våren, selvsagt ellers i året og pannebånd er for min del til helårsbruk!

Du kan kjøpe og laste ned oppskriften i nettbutikken her.

Detalj av pannebånd, som består av både latvisk flette og enkle fletter.

Både Latvisk flette, enkle fletter og italiensk opplegg er godt forklart i oppskriften med tre forskjellige videoer. Strikke Latvisk flette er en helt ny video som ble publisert på min youtube kanal Tove Fevang i slutten av januar i år.

Pulsvarmerne i oppskriften har diagram av både høyre og venstre pulsvarmer.

Da jeg for noen år siden trodde min tid var over til å strikke alt som jeg til vanlig strikket på strømpepinner var over og ut, pga. senebetennelser i begge armer og klarte ikke å holde i strømpepinner lenger. Så fant jeg ut at jeg måtte prøve meg på Magic-loop og tro det eller ei, det gikk supert å strikke med den teknikken… Så i denne oppskriften også vil det være forklart hvordan du skal strikke inn begge pulsvarmerne på en lang rundpinne til Magic-Loop. Vil du strikke en og en pulsvarmer på strømpepinner så er det heller ikke noe problem. Selv om jeg anbefaler deg å prøve deg på Magic-loop, kanskje litt uvant i starten. MEN skulle du komme ut for samme problemet som meg med senebetennelser, så er det godt å vite at det er mulig å strikke pulsvarmere, ermer, votter osv. uten strømpepinner. Så hvorfor ikke lære seg teknikken, før du må tenke nytt pga. helseutfordringer… mitt lille tips til deg. 

Tommelkilen er strikket i perlestrikk og felt av med elastisk felling som også er forklart i oppskriften hvordan dette gjøres.

Litt generell info om oppskriften:

STØRRELSE:
Dame one size
GARN OG GARNFORBRUK TIL HELE SETTET:
Fargeforslag:
Beige melert f. nr. 161 (bunnfarge), 100 g
Denim f. nr. 140 (kontrastfarge), 50 g
eller
Beige melert f. nr. 161 (bunnfarge), 100 g
Petrol melert f. nr. 195 (kontrastfarge), 50 g
eller
Kamel f. nr. 184 (bunnfarge), 100 g
Petrol melert f. nr. 195 (kontrastfarge), 50 g
Opplysninger om garnet kan fås hos: www.dustorealpakka.no

PINNER:
Lang rundpinne 80 eller 100 cm f.eks. ChiaoGoo til
Magic-Loop nr. 2 3/4 til (eller nr. 2 3/4 strømpe-p)

STRIKKEFASTHET: 
Tynn Alpakka, ca. 28 m glattstrikk på p nr. 2 3/4 = 10 cm 

Du kan kjøpe og laste ned oppskriften i nettbutikken her.

Oppskriften koster kr. 90,-  Du får en 5 siders pdf med pannebånd og pulsvarmer oppskriften LIVE. I tillegg finner du link til flere videoer i oppskriften bl.a om hvordan strikke Latvisk flette, enkle fletter uten hjelpepinne, italiensk opplegg, som alle er brukt i oppskriften.

Alle som kjøper oppskriften vil også få tilgang til samstrikkgruppen jeg har opprettet på FB. Her vil det både ligge små direkte videoer etter hvert som spørsmål kommer opp. Som de fleste av dere vet så er det lettere å se og forstå når vi ser ting vises enn å lese så dette vil jeg prøve å gjøre så godt som mulig inne på gruppen. 
https://www.facebook.com/groups/543842216337099/members/

Ønsker du pinner til å strikke Magic-Loop med eller en god rundpinne til pannebåndet, så kan du selvfølgelig også få kjøpt det.
Løse pinner nr. 2,75 mm kr. 152,- og 75 cm vaier til de løse pinnene kr. 119,- Til sammen blir løse pinner og vaier til en lengde på 100 cm, dette er perfekt lengde til å strikke Magic-Loop med.
totalt kr. 271,- + porto. Vil du ha en god pundpinne til å strikke pannebånd med så anbefaler jeg, løse pinner nr. 2,75 og 35 cm vaier til de løse pinnene kr. 119,- Til sammen blir løse pinner og vaier til en lengde på 60 cm, dette er perfekt lengde til pannebåndet.
TIps! Løse pinner og ulike vaier lengder beskrevet over, kan kombineres sammen.
F.eks. har du 2 ulike vaier lengder og 1 pk løse pinner, så har du to ulike rundpinne lengder å velge mellom; 60 cm og 100 cm.

ChiaoGoo pinnene kan du lese mer om her på nettsiden min. Dette er blitt mine og mange andres favoritt pinner på kort tidLes mer om ChiaoGoo strikkepinner her

Klikk på bildet og videoen vil starte med hvordan du strikker Latvisk flette

Strikkefatshetsmåleren på bilde over kan bli din!
Alle som kjøper LIVE oppskriften i mars er automatisk med på en loddtrekning av strikkefasthetsmåleren til en verdi av kr. 178,-

Jeg er blitt spurt av en del om jeg har en «strikkeliste» og de som er på den kan få e-post når det kommer ut nye mønstre og annet av strikkeinteresse.
Så hvis du er en av de som ønsker å komme på denne e-postlisten, så sender du meg en e-post på tove.fevang@gmail.com
Det holder med et ja!
PS! Ingen kommer på en e-postliste hos meg uten selv å ha gitt tillatelse til det selv.

Her kan du melde deg på mitt nyhetsbrevHilsen Tove

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
ChiaoGoo strikkepinner – du fortjener det beste!
For meg og mange andre er dette verdens beste strikkepinner. Er tiden...
Read More
0 replies on “LIVE pannebånd og pulsvarmere – strikkeoppskrift”