Ny bok, HEKLING & HAKKING til kjøkkenet

 

 

 

 

 

 

 

 

Min siste bok er nå kommet ut. Inspirasjonen til boken var bl.a. gamle grytekluter. Så jeg har samlet grytekluter fra familie og venner. Min bestemor heklet «bestandig» grytekluter til hele familien. Boken har 50 forskjellige prosjekter i hekling og hakking. Samtidig som det er trinn for trinn bilder til de ulike hekle- og hakkemasker.

 

 

 

 

 

Hakking er en gammel teknikk som ikke har vært brukt så mye de siste årene. Hakking består av to rader for å få en omgang, en oppmaskingrad og avmaskingrad, slik blir dette er blanding av strikk og hekling og gir et veldig stødig resultat. Derfor passer det utmerket til grytekluter og kuvertbrikker.

 

 

 

 

 

Eksempel på trinn bilde, hakket hullmønster

 

 

 

 

 

 

 

 

Et av gryteklutparene fra boken, et sommerprosjekt som kan gjøres overalt!
Hilsen Tove

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
MADELEINE sjal samstrikk/mini onlinekurs
Bli med på samstrikk/mini onlinekurs, vi starter opp med en introduksjon på...
Read More
15 replies on “Ny bok, HEKLING & HAKKING til kjøkkenet”
  1. says: Tove Fevang

   Hei Lene!
   Du kan bestille boken fra Hobbyklubben til Cappelen Damm og flere online bokhandlere, noen fortalte at Haugenbok.no var superraske med å sende boken. Får du ikke tak i den, så kan jeg hjelpe deg med en bok!
   Hilsen Tove

  1. says: Tove Fevang

   Hei Britt!
   Hyggelig å høre tusen takk, håper får laget noe fra den!
   Hilsen Tove

 1. says: Tove Fevang

  Beklager alle dere som har lagt igjen kommentar for sent svar, er for tiden i USA og ikke like lett å holde seg oppdateret på hva som skjer her på bloggen!
  Bl.a. boksignering for den forrige hekleboken min som er utgitt her i USA, og påfyll og inspirasjon på to ulike messer. Hilsen Tove

 2. says: Dorte Tolfsby

  Hei Tove.

  Jeg har nettopp sett boken din : Helt enkel hekling Den ser bra ut, gleder meg til å bruke oppskriftene.Men jeg vil gjerne lære deg at du ikke er kjevhendt, men venstrehendt.! To av mine tre sønner er venstrehendt, og siden den ene av dem, for mange år siden, kom hjem fra skolen og hadde møtt skolens fysioterapeut som i illegg til oss foreldre sa venstrehendt.
  har jeg «misjonert», og gledet mange venstehendte barn ved å fortelle dem at de ikke er kjeive. Det har blitt mange i de snart 40 år jeg har vært lærer.

  1. says: Tove Fevang

   Hei Dorthe!

   Tusen takk for din kommentar 😉
   Ja, jeg vet nok at mange best liker å omtale kjevhendt som venstrehendt. For min egendel er ikke kjevhendt noe negativt ord og jeg omtaler nok meg selv mest med det ordet. Jeg har også en sønn som er venstrehendt og han blir nok stort sett omtalt som venstrehendt. Så nå er blir det spennende etter hvert å se om tvillingbarnebarna kommer til å bruke mest høyre eller venstre!
   Håper du får glede av boken, hilsen Tove

 3. says: Frida Piilegaard

  Hei Tove
  Har boken du har skrevet oppskrift på grytekluter med dukkeansikt?
  Hilsen Frida

  1. says: Tove Fevang

   Hei Frida!
   Nei, dessverre det har den ikke!
   Har du forsøkt å lete på Google?
   Hilsen Tove

 4. says: kirsten olsen

  Hei Tove
  Takk for en fin bok om heklig og hakking til kjøkkenet.
  Jeg har både heklet og hakket. Men for første gang i mitt liv står jeg fast i en oppskrift. Kan du gi råd videre. Det gjelder Gryteklut med volanger s. 37 i boka. Står helt fast på siste omg. (omg 12).
  Kan du gi en mer utfyllende forklaring så setter jeg veldig pris på det. Takker

 5. says: Tina ndreasen

  Hej kære Tove. 🙂
  Jeg har ledt og ledt efter din bogog opskrifterne på grydelapperne som er i bogen. Kan ikke skaffe den her i Danmark, kan du evt. Hjælpe mig med at få fat i din bog.??
  Mange hilsner Tina Andreasen.

 6. says: Anette Johansen

  Hei Tove Fefang,

  jeg er på jakt etter en hekleoppskrift av noen livbøye brikker i hvit, rødt og blått. som er i denne boken. Men, boken er utsolgt fra forlaget. Og vil ikke komme til salgs igjen. Derfor så lurer jeg på hvor jeg kan få tak i denne hekleoppskriften og evt. denne boken. Har undersøkt flere steder. Dette inkl. biblioteket og bokantikvariat på internett. Skulle veldig gjerne hatt tak i denne boken og helst denne hekle oppskriften. Da planen er å hekle noen til oss selv. Pluss lage noen julegaver. Har du noen tips og muligheten til å hjelpe meg med hvor jeg kan få kjøpt denne boken eller akkurat denne hekleoppskriften?

  Håper på en snarlig og positiv tilbakemelding fra deg.

  Mvh.

  1. says: Tove Fevang

   Hei Anette!

   Beklager sent svar, pga sykdom, men her er jeg 😉 Jeg har noen eksemplarer av boken, så du kan få kjøpt den fra meg. Sender deg en mail!

   Hilsen Tove

Comments are closed.