Instruksjonsvideo, hekle med to farger og fargeskift på omgangen

Videoen viser hvordan du hekler med to farger på omgangen og samtidig hvordan fargeskiftet gjøres.

Oppskrift til grytekluter og kuvertbrikke finner du i Familien nr. 14 2011

Kom gjerne med tips og innspill til andre videoer!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter fotoopptakene kunne vi nyte en flott vårdag med havblikk og nykokte blåskjell på brygga i Leangbukta, men vi manglet hvitvin i glassene!

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
Strikk, håndverk og historie tur til Shetland 17.-24. juni 2023
 Velkommen til en unik reise vest i havet8 dager spekket med innhold! ...
Read More
9 replies on “Instruksjonsvideo, hekle med to farger og fargeskift på omgangen”
 1. says: Hilde

  Tusen takk for informativ video! Har du også mulighet til å legge ut en video med hvordan man hekler inn tråd»ender» i en flerfarget «bestemorrute»? Det hadde vært så greit å gjøre det mens man hekler eller så blir det sååå mange tråder å feste etterpå.

  1. says: Tove Fevang

   Hei Hilde!
   Ja, det er en god ide, løse tråder kan det jo bli mer enn nok av. Kan jo i første omgang si hva jeg pleier å gjøre.
   1. I starten med ny farge, hvis ikke det er veldig tykt garn, så hekle jeg første stav med dobbelt garn, dvs. trådenden og tråden, deretter hekler jeg rundt trådenden i de neste to stavene, slik som videoen med fargeskifte viser. Da skulle trådenenden være godt sikret, med mindre du hekler med veldig «glatt garn».
   2. Når jeg er ferdig med fargen og klipper av garnet, fester jeg alltid den med engang med heklenålen og ikke vanlig nål. Jeg fester den ved å «hekle» bare gjennom bakre maskeledd, trekker tråden gjennom ett og ett maskeledd (som en kjm uten at det blir noen maske), dette er nok lettere å se på en video enn forklaringen her.
   Dette er slik jeg fester mine tråder!
   Hilsen Tove

 2. says: Anne Sem-Jacobsen

  Hei, Jeg likte gryteklutenen og brikken din veldig godt, men jeg har lett over alt etter Familien nr,. 14, men nå selger alle nr. 15. Vet du hvor jeg kan få tak i det mønsteret eller kan du kanskje selge et til meg 🙂

 3. says: Tove Fevang

  Hei Anne!
  Så hyggelig at du likte settet. Det er nok riktig at det nr.15 som er i butikkene nå, sender deg en pdf på mail!
  Lykke til, hilsen Tove

  1. says: Tove Fevang

   Hei Liv!
   Vet jeg har svart deg på FB og at du nå har kjøpt boken!
   Lykke til med prosjekter derfra!
   Hilsen Tove

 4. says: Konstanse Nilsen

  Hei dette settet likte jeg og lure på om det er mulig og få kjøpe mønster av deg.

  1. says: Tove Fevang

   Hei Konstanse!
   Oppskriften på grytekluter og kuverbrikker står i boken min «Hekling og Hakking til kjøkkenet», derfor kan jeg dessverre ikke selge deg noe separat mønster.

   Hilsen Tove

   1. says: Konstanse Nilsen

    Takk for svar har bestilt boken så nå håper jeg den kommer fort i min postkasse.Jeg får finne på noe annet mens jeg venter er hjemme fra jobb pga sykdom og dagene blir fort lang.

Comments are closed.