PETTER – herre sokkeoppskrift

Ingenting varmer bedre en «hjemmestrikkede» sokker både på føttene og i hjertet til mottaker! Mitt siste sokkedesign PETTER er til alle mennene i ditt liv. Oppskriften har hele 3 størrelser og vil passe fra små til store herreføtter (sko str. 40- 47,5), er strikket med et enkelt spiralmønster. Minste størrelse vil også passe godt til damer.
Sokkene er strikket i Alpakka forte, men litt tynnere garn vil også passe godt til maskeantallet i oppskriften.
Sokkene er «formstrikket» til foten så disse kan en ha rett ned i «joggesko» og lignende sko, ikke bare i gummistøvler. Derfor må også sokkene sitte tett til foten, noe disse sokkene gjør!

Gå til nettbutikken for å kjøpe sokkene her.

Sokkene strikkes uten kile og sitter godt både på føtter med høy vrist og bred fot. Herreføtter har gjerne både høy vrist og bred fot. Oppskriften er laget slik at dette er ivaretatt. Derfor er oppskriften også i 3 unike størrelser, som du eventuelt kan mikse og matche slik at den blir helt riktig til mottaker.
I oppskriften finner du også en størrelse tabell fra 40 – 47,5. Slik kan du velge helt riktig fotlengde til dine mottaker av dine sokker.

Da jeg for noen år siden trodde min tid var over til å strikke alt som jeg til vanlig strikket på strømpepinner var over og ut, pga. senebetennelser i begge armer og klarte ikke å holde i strømpepinner lenger. Så fant jeg ut at jeg måtte prøve meg på Magic-loop og tro det eller ei, det gikk supert å strikke med den teknikken… Så i denne sokkeoppskriften får du ved siden av oppskriften også et lite «kurs» i hvordan strikke sokker med Magic-loop og ikke bare går det raskere å strikke på denne måten, men du kan også strikke begge sokkene på en gang. Hele oppskriften er skrevet slik at du strikker begge sokkene under ett. Vil du strikke en og en sokk på strømpepinner så er det heller ikke noe problem. Selv om jeg anbefaler deg å prøve deg på Magic-loop, kanskje litt uvant i starten. MEN skulle du komme ut for samme problemet som meg med senebetennelser, så er det godt å vite at det er mulig å strikke sokker, ermer, votter osv. uten strømpepinner. Så hvorfor ikke lære seg teknikken, før du må tenke nytt pga. helseutfordringer… mitt lille tips til deg. 

Hvis Magic-loop er ukjent så har vi også laget en video som viser deg hvordan du strikker med denne teknikken og begge sokken på samtidig.

Sokken venstre er strikket med fargen lys grå melert (str. S), midterste sokk er strikket i karminrød melert (str. M) og den til høyre er strikket med denim melert (str. L), alle i Alpakka forte et nydelig sokkegarn fra Dale Garn.

Hælene strikkes uten kile, mens fellingen og økningen igjen gir den perfekte hælen som sitter tett på foten og det blir ingen gnisninger i skoen, slik sokker som sitter løst om foten gjør (null gnagsår).
Geir og jeg har også laget en video som lærer deg å strikke denne type hæl. Klikk på bilde under eller linken, så kommer du til videoen.

Her finner du video om hvordan strikke hæl uten kile

Sokkenes tåfelling avsluttes med å maske sammen de siste maskene på tåen, slik får du en riktig passform til foten.
Vi har også laget en video med hvordan det maskes sammen, denne videoen er i to varianter en som viser sammenmaskingen med høyre hånd og en som viser samme teknikken med venstre hånd (selv er jeg kjevhendt og savner ofte hvordan jeg skal gjøre ting med venstre).

Litt generell info om oppskriften:

STØRRELSE:
Herre S (M) L (skostørrelse ca. 40-47,5)
MATERIALER:
Alpakka forte fra Dalegarn (80% alpakka, 20% nylon) 50 g = ca.133 m
Karminrød melert f. nr. 724: 150 g (3 nøster)
eller
Lys grå melert f. nr. 716: 150 g (3 nøster)
eller
Denim melert f. nr. 707: 150 g (3 nøster)
Opplysninger om garnet kan fås hos: Dale Garn,  www.dalegarn.no

PINNER:
Lang rundpinne 80 eller 100 cm f.eks. ChiaoGoo til
Magic-Loop nr. 2 ½ til (eller nr. 2 ½ strømpe-p)

STRIKKEFASTHET: 
Alpakka Forte, ca. 27 m glattstrikk på p nr. 2 ½ = 10 cm 

Du kan kjøpe oppskriften og laste den ned her.

GARNPAKKE inkludert rundpinne til Magic-loop
(oppskrift er ikke inkludert i garnpakken)

Garnpakke BLÅ inneholder 3 nøster Alpakka Forte og løse pinner nr. 2 1/2 og vaier 55 cm (utgjør til sammen en rundpinne på 80 cm perfekt til Magic-loop) begge fra ChiaoGoo
Pakke med garn og pinner kr. 491,- + porto
Garnpakke RØD inneholder 3 nøster Alpakka Forte og løse pinner nr. 2 1/2 og vaier 55 cm (utgjør til sammen en rundpinne på 80 cm perfekt til Magic-loop) begge fra ChiaoGoo
Pakke med garn og pinner kr. 491,- + porto
Garnpakke GRÅ inneholder 3 nøster Alpakka Forte og løse pinner nr. 2 1/2 og vaier 55 cm (utgjør til sammen en rundpinne på 80 cm) perfekt til Magic-loop begge fra ChiaoGoo
Pakke med garn og pinner kr. 491,- + porto

ChiaoGoo pinnene kan du lese mer om her på nettsiden min. Dette er blitt mine og mange andres favoritt pinner på kort tidLes mer om ChiaoGoo strikkepinner her

En av strikkefasthetsmålerne på bilde over kan bli din!
Alle som kjøper PETTER sokkeoppskrift i september 2020 er automatisk med på loddtrekningen.
Er du en av de to heldige, som vinner en av disse?

Meld deg på nyhetsbrev

* indicates required

Hilsen Tove

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
Bressay Fair Isle damegenser
Fair Isle strikk kjennetegnes ved deres fargerike mønstre, primært i jordfarger fra...
Read More
0 replies on “PETTER – herre sokkeoppskrift”