ULLPUTE og SITTEUNDERLAG «gratis symønster»

Har noen av genserne i familien vært utsatt for, for varmt vann noen gang…. Ja, her er hva de kan brukes til. Ellers er det bare å ta en ny runde i klesskapet. Gamle gensere og annet strikk er utgangspunkt for modellene. Sikkert noen gensere som ikke brukes lenger, la de få en real omgang i vaskemaskinen. Ut av vaskemaskinen får du mange ”nye stoffer”. Alle modellene er laget slik at det er enkelt for barn å lage de med litt hjelp, det meste er sydd for hånd. Det fine med ”tovede stoffer” er jo at ingen sårkanter rakner.

Gamle ullgensere er utgangspunktet for alle modellene. Du som meg har antagelig flere enn du egentlig har lyst til å innrømme!

Slik tover du:

Bruk Milo vaskemiddel eller et annet ullvaskemiddel. Bruk fullt vaskeprogram (ikke ullprogram), med forvask og 40 grader. Ha toveballer eller 3 tennisballer i vasketrommelen sammen med det som skal toves (tover bedre). Eller så bruker du den metoden som passer best for deg og har erfaring med fra før (planlagt eller ikke). Strekk og glatt plaggene før du lar de ligge og tørke flatt.

Design, tekst, tegninger og modell: Tove Fevang www.tovefevang.no
Foto: Geir Arnesen www.geirarnesen.no

PUTER

FERDIGMÅL:
ca. 35,5 x 35,5 cm (14 x 14 inch)

MATERIALFORBRUK:
4 kvadrater av 2 ulike tovede gensere á 25 x 75 cm (8 1/2 x 30 inch)
Ullfilt til hjerter i rødt og grønt
Moulinégarn til tungesting
40 x 40 cm tovet ullstykke til bakstykke
eventuelt vlisofix
1 stykk innleggspute 40 x 40 cm

Sømmonn (der de trengs) er inkludert med 0,65 cm eller ¼ inch i alle mål.

SITTEUNDERLAG

FERDIGMÅL:
ca. 15 x 45 cm (6 x 18 inch)

MATERIALFORBRUK:
6 kvadrater ulike tovede kvadrater á 15 x 15 cm (6 x 6 inch)
Ullfilt til hjerte
Moulinégarn til tungesting
Ullgarn til knapphullsting og pelssøm/hollandske kastesting

FREMGANGSMÅTE: PUTE

Skjær 2 blå og 2 beige tovede kvadrater 19 x 19 cm (7 1/2 x 7 1/2 inch), tegning 1. Sy sammen 2 og 2 kvadrater. Lag 2 rader, se tegning 2. Stryk sømmonnet i den retning tegningene viser. Sy sammen radene, se tegning 3. Tegn av og klipp ut hjertene til puten. Plasser hjertene og fest de med knappenåler eller vlisofix, se tegning 3. Appliker hjerte på med tungesting, se skisse tungesting.
TIPS! Appliker det lille hjerte på det store før det applikeres på puten.

Skjær bakstykke 37 x 37 cm (14 ½ x 14 ½ inch). Legg for- og bakstykke rette mot rette og sy i sammen alle sidene, la det stå igjen en 15 – 20 cm åpning i bunnen til å vrenge igjennom. Vreng puten og legg i innleggsputen, sy igjen åpningen for hånd med små usynlige sting.

FREMGANGSMÅTE: SITTEUNDERLAG

Skjær 6 ulike tovede kvadrater 15 x 15 cm (6 x 6 inch), tegning 1. Sy 3 kvadrater sammen til en rad med pelssøm, skisse av pelssøm/hollandske kastesting. Lag 2 rader, se tegning 2.

Sy sammen radene, se tegning 3.

Sy deretter rundt kanten på sitteunderlaget med knapphullsting, se knapphullsting. Tegn av og klipp ut et hjerte eller klipp et hjerte for hånd. Plasser hjerte, se tegning 3. Appliker hjerte på med tungesting, se skisse tungesting.

Last ned applikasjonsmalene i 1-1 her

Lykke til med dine resteprosjekter og husk barna sikkert ville ha glede av å få være med på dette 😉

Meld deg på nyhetsbrev

* indicates required

Hilsen Tove

Hilsen Tove

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
Helene-sokkeoppskrift
Helene-sokkene har jeg strikket i garnet Meadow et tynt garn og brukes...
Read More
0 replies on “ULLPUTE og SITTEUNDERLAG «gratis symønster»”