Svalbard i september 2019, vil du bli med?

Strikking, natur og opplevelser!

For en tid tilbake ble jeg spurt om jeg kunne tenke meg å reise til Svalbard med Hjemmets reiseklubb og holde noen foredrag og korte kurs i en uke. For meg som sikkert mange andre har Svalbard stått som et eksotisk sted. Jaaa, var jo bare det første jeg svarte og tenkte at nå skal jeg få oppleve denne øyen langt laaaangt mot nord. Og i tillegg sammen med andre som er glade i håndarbeid. Stedet hvor jeg som barn, alltid hørte at isbjørnen iallfall gikk i gatene, selvom vi hadde hørt det samme om Tromsø men skjønte at det ikke var riktig (noen utlendinger tror jo dette fremdeles da…).

Turen til Svalbard er i starten av september fra 2. – 6. for å være nøyaktig. I starten av september er det fremdeles snøfritt og lange lyse dager. Naturen er helt særegen og det finnes ikke maken noe annet sted i verden. Så vi skal på flere fine utflukter, Svalbard museum, vandretur til Sarkofagen og du kan også melde deg på heldags båttur til Barentsburg eller hva med hvalross-safari… har du ikke lyst til dette så kan du jo utforske blomster og natur både i felleskap og alene. Svalbard med sin permafrost og vinterlige klima gir liv til planter og vekster, dette er det golfstrømmen som hjelper til med. Selv gleder jeg meg til å se mange av disse blomstene, som jeg ønsket meg i mitt herbarium mens jeg gikk på barneskolen. Min interesse for blomster har fulgt meg gjennom hele livet og endelig skal jeg kanskje få se noen av disse…

Selvom det sikkert blir mye utetid disse dagene på Svalbard, så skal det også bli tid til å ta frem strikketøyet. Kanskje har du lyst til å bli med på et eller flere av de korte kursene jeg skal ha. Det blir korte introer til ulike teknikker, Fair Isle her har du mulighet helt til å starte på et pannebånd og lære deg teknikken som gjør at du får med deg tråden på baksiden av arbeidet ved lange trådsprang. To-farget patentstrikk, noe som er blitt en svært så populær teknikk om dagen. Eller Tove´s eksperttips for montering, her kan jeg forhåpentligvis lære deg et og annet som gjør at montering får et proft utseende på en enkel måte.

To-farget patentstrikk er et av kursene du kan velge mellom å være med på.
Tove´s eksperttips er et annet kort kurs som det er mulighet til å delta på!
Eller så blir det også mulig å delta på Fair Isle strikk, der du lærer å «feste tråden på baksiden når det er lange trådsprang», ut av det kurset kan det bli et pannebånd

Vil du bare strikke og lytte så blir det også ulike foredrag hver dag… som bl.a. Lysbildeforedrag «Strikke en jakke fra A-Å», Terapi i hver maske, Inspirasjons foredrag «Strikking i Vesterled»

Vakker og spennende natur i spedd fargerike hus er en del av hverdagen på Svalbard. Dette er bare noe av det vi kan oppleve disse 5 dagene på Svalbard i september. Du kan tro jeg gleder meg og håper du også har lyst til å være med på disse unike opplevelsene på Norges nordligste utpost.

Her kan du lese hele programmet om Svalbard turen 2.-6. september 2019 inkludert hvordan melde seg på og priser.

Har du spørsmål om turen eller bare lurer på noe send en mail til: marit@exploretravel.no

Hjemmets Reiseklubb og med www.exploretravel.no som teknisk arrangør.

Jeg er klar for tur til Svalbard i september, blir du med ?
Hilsen Tove

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
Strikkefasthet
Tenker du over hvor viktig strikkefasthet er, uansett hva du strikker? Her...
Read More
0 replies on “Svalbard i september 2019, vil du bli med?”