Strikkefestivalen i Gamlebyen Fredrikstad 21.-23.september 2018

foto: Geir Arnesen

For 3.dje året på rad faller maskene på plass igjen i Gamlebyen i Fredrikstad. Jeg er klar for å holde fire forskjellige kurs og et foredrag igjen denne september helgen, sammen med mange andre supre designere og kursholdere!

 

Mine kurs blir denne helgen!

foto: Geir Arnesen

Finesser – Toves eksperttips! 
Hvordan få et proft utseende på strikketøyet ditt?  Her lærer du å strikke opp fald eller biser, lage halskant som er lik på begge sider samt mange andre nyttige småtips. I tillegg lager vi 3 forskjellige knapphull slik at det blir enklere å velge eller variere.

 

foto: Geir Arnesen

Lær deg teknikken Magic loop!
Med teknikken Magic loop er det fullt mulig å strikke to sokker, to votter eller to ermer samtidig – på samme rundpinnen.  Hvis du etter hvert har fått problemer med hendene slik at det er vanskelig å strikke med eller holde i 5 strømpepinner/settpinner er Magic loop absolutt tingen. Vi starter på et par sokker eller du strikker prøvelapper. Det er opp til deg. Mønster til sokker tar du med selv eller du  får et sokkemønster av meg på kurset.

 

foto: Geir Arnesen

Lær deg teknikken Fair Isle!
Vil du lære å strikke med to farger på samme omgang uten at det blir lange trådsprang på vrangen? Fair Isle gir en tett og fin bakside, og er en super teknikk også til alle våre flotte koftemønstre. Det strikkes hele tiden med to farger på omgangen, og har ofte fargeskift på omgangene.  Arbeidene består generelt av mange farger. Vi starter på et pannebånd og kanskje blir du nesten ferdig under kurset.

 

foto: Geir Arnesen

Patentstrikk med to farger og fletter!
Her er kurset for deg som ønsker å lære å strikke patentstrikk med to farger og fletter – frem og tilbake. Tofarget patentstrikk gir en ekstra dybde i arbeidet og samtidig blir den tosidig med en negativ og positiv side. Vi starter på et skjerf, men vil du heller strikke en prøvelapp så kan du selvfølgelig også det.

 

Har du ikke lyst til å gå på kurs, så kan et foredrag være tingen. Her er det jo bare å sitte og lytte, ta til seg alle gode tips hjem og så kan du teste de ut selv senere.

foto: Geir Arnesen

Mitt foredrag denne helgen er  STRIKKE EN JAKKE FRA A-Å. Her tar jeg for meg alt i prosessen å strikke en jakke/kofte, fra du starter med å legge opp til vrangborden, til siste knappen er sydd i. Her er det mange tips å hente!

Strikkefestivalen har totalt 26 kurs, mange foredrag og en stor populær markedshall her finner du alt av det siste innen og og selvfølgelig tilbehør! Ifjor fikk min lommebok ben å gå på (blir nok slik i år også). Du finner alt om Strikkefestivalen Fredrikstad her strikkefestivalen.no  Noen av de andre kurs- og foredragsholdere er Nina Granlund Sæther, Linda Marveng, Helle Siggerud, Denise Samson, mange flere finner du på nettsiden til Strikkefestivalen.
Ta med strikkeklubben, venninne eller kom alene til 3 flotte dager med kurs, foredrag, markedsplasser og mye annet gøy. Sjekk strikkefestivalen.no og del i vei, håper vi ses i september!
Uansett ta frem litt pinner og garn, kos deg med maskene i varmen (vi iallfall har her på Østlandet for tiden).

Hilsen Tove 😉

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
Nettforedrag «Strikke jakke/kofte fra A-Å» onsdag 14.4.2021
Foredraget «STRIKKE JAKKE/KOFTE FRA A-Å» er et foredrag jeg har holdt menge ganger...
Read More
0 replies on “Strikkefestivalen i Gamlebyen Fredrikstad 21.-23.september 2018”