Vottedugnad for Amandaprosjektet Rikshospitalet

wpid-DSC2872-1920x1080.jpg

Rikshospitalets barneintensivavdeling trenger votter i størrelse 0–3 måneder. Vil du være med å hjelpe til, så finner du oppskrift til to ulike vottepar her! Begge parene er strikket på pinner nr. 3 1/2 så dette er noe alle kan rekke på noen få timer.

Votter til Amandaprosjektet

Design, modeller og oppskrift: Tove Fevang tovefevang.no
Foto: Geir Arnesen geirarnesen.no

Størrelse: 0-3 mnd

Materialer:
Babysilk fra Du Store Alpakka (80 % babyalpakka, 20 % silke) 50 g = 133 m

Lys gul f. nr. 317, 50 g (= ca. 3 par votter)
eller
Lilla f. nr. 338, 50 g (= ca. 3 par votter)

Pinner: Strømpepinner nr. 3 og 3 ½
Heklenål: Nr. 3,25/D (til snorer)

Strikkefasthet: 24 m på pinner nr 3 ½ = 10 cm

Husk at strikkefastheten må holdes hvis resultatet skal bli vellykket.

 

Votter glattstrikket:

wpid-DSC2873-1920x1080.jpg

Legg opp 32 masker på strømpe-pinner nr. 3. Strikk vrangbord rundt * 1 rett, 1 vrang *, gjenta fra *–* ut omg. Når vrangborden måler 4 cm, skift til pinner nr. 3 ½ og strikk hullrad slik: *1 kast, strikk 2 masker rett sammen *, gjenta fra *–* ut omg. Fortsett med 6 cm glattstrikk. Fell nå i hver side slik: * 1 maske løs av, strikk 1 maske rett, trekk den løse masken over den strikkede masken, strikk 12 masker, strikk 2 masker rett sammen *, gjenta fra *–* ut omg. Disse fellingene gjentas hver omgang, det blir 2 masker mindre mellom hver felling hver gang. Når det er 8 masker igjen på omgangen, klipp av tråden. Trekk tråden gjennom de resterende maskene, stram til og feste tråden godt. Fest trådenden fra opplegget.
Strikk en vott til.

Snorer: Legg opp en 35 cm lang luftmaskerad med heklenål 3,25, start i 2. luftmaske fra heklenålen og hekle 1 kjedemaske i hver luftmaske tilbake. Klipp av tråden og fest den. Lag 2 snorer.
Træ snoren gjennom hullraden.

 

Votter med fletter uten hjelpepinne:

wpid-DSC2875-1920x1080.jpg

Legg opp 32 masker på strømpe-pinner nr. 3. Strikk vrangbord rundt * 1 rett, 1 vrang *, gjenta fra *–* ut omg. Når vrangborden måler 4 cm, skift til pinner nr. 3 ½ og fortsett med fletter og glattstrikk i 6 cm. 1. omgang strikkes med denne inndelingen = 1. omgang i diagrammet: 1 rett, 2 vrang, 4 rett, 2 vrang, 4 rett, 2 vrang, 1 rett, avslutt omgangen med 16 rett. Fortsett etter diagrammet over de 16 første maskene på omgangen, hvorpå resten av maskene på omgangen strikkes rett.

Skjermbilde 2015-02-25 kl. 16.01.12

Når siste omgang på diagrammet er strikket felles det i hver side slik: * 1 maske løs av, strikk 1 maske rett, trekk den løse masken over den strikkede masken, strikk 12 masker, strikk 2 masker rett sammen *, gjenta fra *–* ut omg. Disse fellingene gjentas hver omgang, det blir 2 masker mindre mellom hver felling hver gang. Når det er 8 masker igjen på omgangen, klipp av tråden. Trekk tråden gjennom de resterende maskene, stram til og feste tråden godt. Fest trådenden fra opplegget.
Strikk en vott til.

Ønsker du snorer på disse vottene, så strikker du en hullrad som forklart under glattstrikkede votter. Hullraden strikker du i tillfelle rett etter vrangborden, før du begynner med flettene.

wpid-DSC2878-1920x1080.jpg

Tips!

Hvis du synes det er vanskelig å strikke fletter uten hjelpepinne eller forklaringen over er en liten nøtt, ta en titt på videoen og se selv hvor enkelt det er. Her kan du se hvordan du både strikker fletter over 2 masker og 4 masker (som er brukt her til vottene)

 

Vil du bidra med votter, så kan du sende de ferdige votteparene dine til:

Tove Fevang
Leanglia 78
1387 Asker

Har du til til å vaske vottene i uparfymert Milo, så setter jeg ekstra stor pris på det. Men har du ikke mulighet til det, så ikke la det hindre deg i å strikke votter. Da vasker jeg! Så vil de bli levert videre til Rikshospitalets Barneintensiv så fort vi har fått inn en del par.

Vil du bruke annet garn enn det som står i oppskriften så er det også helt greit. Eneste kravet til garnet er at det består av minst 70 % ull og som er mykt, ikke loer og klør.

 

På forhånd tusen takk for alle bidrag på vegne av Amandaprosjektet
Hilsen Tove

wpid-DSC2881-1920x1080.jpg

 

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
 Bli med på strikketur til Selbu 26.-28. mai 2022
 Med Anne Bårdsgård og Tove Fevang. Vi inviterer deg til en hyggelig...
Read More
0 replies on “Vottedugnad for Amandaprosjektet Rikshospitalet”