Kaffe Fassett – 50 years in colour

Tunet på Hadeland Glassverk badet i sol når mange forventingsfulle overvar åpningen av «50 years in colour» utstillingen på Hadeland Glassverk i dag, med Kaffe Fassett ved roret. Dette bør du få med deg innen 16. august da reiser utstillingen videre!

wpid-DSC0506-1920x1080.jpg

Multikunstneren Kaffe Fassett lager alt fra broderier, strikk, quilts, malerier, keramikk og mosaikk er her med noen av sine fargerike arbeider.

 

wpid-DSC0631-1920x1080.jpgFor en gangs skyld finnes det et sted det ikke står «do not touch» og er det noe vi håndarbeidsglade liker er det «å se» med fingerne!

 

wpid-DSC0705-1920x1080.jpgFør vi slapp inn var det høytidelig åpning på trappen, introduksjon av Kaffe Fassett og Brandon Mably ved designsjef Maud Gjeruldsen Bugge. Æren av å åpne hele utstillingen var det Heidi Bolgnes leder av Norsk Quilteforbund som fikk.

 

wpid-DSC5221-1920x1080.jpgVakker sang ved sopran Elin Kristin Hanssveen fra Biri. Til daglig er hun ansatt i Den Norske Opera og med en stemme som ga oss alle gåsehud.

 

wpid-DSC0714-1920x1080.jpg

Så var det på tide å få slippe inn!

 

wpid-DSC5098-1920x1080.jpgInspirasjonsveggen sin, kaller Kaffe denne collagen med bilder av egne arbeider. Samt bilder han tatt av ting som har inspirert ham på mange sine reiser rundt omkring i verden enten for å holde foredrag eller undervise.

 

wpid-DSC0526-1920x1080.jpgBrandon Mably også han en multikunstner har jobbet sammen med Kaffe Fassett gjennom de siste 25 årene. Et tospann som inspirerer og utfyller hverandre på alle områder. Her ved et av Kaffe Fassett arbeider inspirert fra tiden han designet strikkeklær for Missoni i Italia.

 

wpid-DSC0565-1920x1080.jpgKaffe har gjennom mange år designet de utroligste broderier. Detaljrikdommen er helt enorm og fargene mange.

 

wpid-DSC0541-1920x1080.jpgHvis du trodde at alt var fargerikt og varmt, så er det ikke helt slik. Kaffe som startet sin karriere som kunstmaler hvor alt var bare hvit-toner. Da er det ikke så rart at det innimellom kommer noen slike tepper, slik som dette teppet laget av skjortestoffer.

 

wpid-DSC5115-1920x1080.jpgPå utstillingen har han også med noen av sine aller tidligste arbeider, som er tegnet og malt hjemme i Big Sur, California. Her forteller han meg om selvportrettet han laget som 8-åring og panneluggen måtte være litt lang for det var «in». Noe som i ettertid ble kalt for «Beatles sveis». Beatles ble hans store favoritter og en god grunn til å flytte til London i 1964.

Min anbefaling er, legg turen innom Hadeland Glassverk i sommer og se en utstilling av fabelaktig håndverk fra Kaffe Fassett og også noen arbeider av Brandon Mably. Utstillingen passer perfekt inn på et sted som selv er kjent for fantastisk håndverk av glassblåsere gjennom flere århundrer.

God fornøyelse, Tove

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
MADELEINE sjal samstrikk/mini onlinekurs
Bli med på samstrikk/mini onlinekurs, vi starter opp med en introduksjon på...
Read More
0 replies on “Kaffe Fassett – 50 years in colour”