Alle 16 klutene på fatet

wpid-DSC5119-1920x1080.jpg

 

Da kom alle seksten klutene på fatet som igjen var til rådighet.

Det har vært litt stille herfra etter vi kom hjem, hverdagen innhentet oss fortere enn lynet. Den siste dagen vår i Boston gikk med til å melde stjålet mobil fra leiebilen… og når vi kom til Gardermoen så hadde vi en bil som ikke ville starte, alt som var av lamper på dashbordet lyste som et juletre, vindusviskerne gikk på full fart og var umulig å slå av. Resultat: ny leiebil fra forsikringselskapet for å komme hjem… Så hvis noen lurer på hva de første dagene hjemme gikk til kan jo bare gjette. Det er lett å sperre en mobil, men å få åpnet den igjen kan ta mer tid er erfaringen min blitt. Så 14 dager etter vi reiste fra USA er status. Gammel mobil fungerer det også så lenge man har fått nytt simkort. For to dager siden dukket det opp en melding på dataskjermen, mobil og 3 mailer fra ICloud om at min mobil hadde slått seg på, på en oppgitt adresse i Boston. Så moralen her er, stjel ikke en Iphone 5s, den sladrer alltid til eieren hvordan den har det. Leiebil har vi fremdeles, slik er det når bilen trenger en ny kodet del fra Tyskland, som selvfølgelig da må lages spesielt til bilen. Men den oppholder på i Museumsveien i nærheten av Gardermoen, så jeg har vel spøkt med bilforhandleren at den passer kanskje best der! Og selvfølgelig dag 3 hjemme forsvant internett, når jeg endelig hadde fått alt annet orndet å kunne begynne å leve normalt igjen, Get visste ikke hvorfor og lette etter feilen… de lette en hel dag og jeg som klagde på dårlig nettilgang i USA til tider!

_DSC9290
Så med alt dette i løpet av noen dager, så forsvant fotografen og jeg på planlagt tur til Krakow. Her hadde vi noen flotte dager i en fantastisk by som er vel verdt et besøk og iallfall hvis man er kultur og håndarbeidsinteressert.
Sist uke var det er et fantastisk håndarbeidsmarked på den store markedsplassen i gamlebyen!

_DSC9284Ikke var det masse lekkert håndarbeid for salg, mange av de som solgte sine arbeider satt også og jobbet på markedet. Kniplinger ble laget i en «rasende» fart med kniplepinner som nesten spilte musikk i damens hender.

_DSC9280Slik skulle denne brikken som var i arbeid over bli. Og prisen 49 Zloty, dette kan du gange med 2 for å finne den norske prisen. Noen som lurer på hvor mange kniplinger som ble med hjem, jada det var flere…

_DSC9270Sulten kunne stagges med masse forskjellige bakevarer og andre polske spesialiteter.

Flere medlemmer av Asker og Bærum fotoklubb kom også bortover, for å være med på en fotoworkshop arrangert av «Krakow light». Det ble noen inspirerende dager med studiofotografering med fotograf Paweł Wodnicki i hans studio.

Nå tror dere vel at jeg har glemt alle klutene… neida de er her både i hodet og hjertet.

wpid-DSC5131-1920x1080.jpg
Det har har en eventyrlig sommer, med så mye engasjement og bilder av kluter. Med mange utrolige tilbakemeldinger, om de som har lært å lese oppskrifter, ikke minst strikke, hekle og hakke. Det varmer meg enormt at jeg har kunnet bidra sammen med fotografen til dette!
Noen kom med ideen om julekluter og ja hvis responsen er stor nok, så tenker jeg at ja det må vi få til. Det kan selvfølgelig ikke bli i ett slikt antall som i sommer, men en klut i hver teknikk kan det nok bli! Er det stemning for noe sånt? Hvil du vil være med på det, så legg igjen en kommentar under innlegget her, så jeg kan se hva stemningen er for en liten klutealong til jul 😉

Vi ønsker også å samle mange bilder av klutene dere har laget i løpet av sommeren her i et eget innlegg. Hvis noen av dere som har lagt ut bilder ikke vil at de skal legges ut i et innlegg her, så er jeg glad for beskjed enten i meldingboksen min på FB elelr på mail. Vi tenker å rett å slett bare hente ut bilder fra FB for enkelhetskyld. Men hvis dere vil sende meg bilder som kan brukes på bloggen så er jeg særdeles glad for det, gjerne alle klutene du har laget på et bilde.

Enn så lenge vil Geir og jeg takke dere alle sammen som har vært med gjennom sommeren og gjort dette til en annerledes sommer for oss også!

Geir og Tove-Pawel

Hilsen Tove og Geir (som til og med kom på samme bilde, det skjer ikke ofte) foto: Paweł Wodnicki og Krakow light

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
Votter og pannebånd i klassisk mønsterstrikk i rødt og hvitt
Votter er i skuddet igjen som aldri før, på oppfording er mønsteret...
Read More
59 replies on “Alle 16 klutene på fatet”
 1. says: Inger Fjellvik

  Julekluter, det er jeg gjerne med på. Det har vært så flott og lærerikt i sommer, takk for det.

  1. says: Tove Fevang

   Så hyggelig at du vil være med på en ny runde, Inger og tusen takk for hyggelig tilbakemeldig!
   Hilsen Tove

 2. Hei…1000 takk for alle klutoppskrifter du har lagt ut..har vært reine føljetongen 🙂 .og takk for følge i sommer..har vært så koselig..ikke minst på turen til Krakow (som jeg har besøkt selv) ..hyggelig at du og mannen ville dele opplevelsene med «oss». Høres trivelig ut med julekluter 😉
  mvh Jorunn/nunnas verden

  1. says: Tove Fevang

   Så hyggelig at du har vært med Jorunn og likte også turen vår til Krakow! Det er forøvrig et fantastisk sted!

   Hilsen Tove

 3. says: Hilde

  Blir gjerne med på å lage julekluter! En fin anlednig til å lære seg nye teknikker. Tusen takk for alle flotte mønster du lager. 🙂

 4. says: Berit Brandvik

  Det hadde vært spennende med julekluter. Har lært å hakke nå med deres fantastiske steg for steg oppskrift. Både i tekst og bilder. All honnør til DERE !!!
  Så JA, jeg følger dere gjerne en gang til 😀

  1. says: Tove Fevang

   Så hyggelig å høre Berit! Tusen tusen takk! Det har vært en stor jobb med alle bilder osv. men morsomt!

   Hilsen Tove

 5. says: Lene

  Julekluter høres morsomt ut 🙂
  Takker for all inspirasjon med sommerklutene 😉 har lært meg å hekle finere 😉 begynte heklereisen ved juletider i fjor 😉 så har vært gøy å følge bloggen i løpet av sommeren 😉

  1. says: Tove Fevang

   Så hyggelig å høre Lene! Lykke til videre på heklereisen din, min har vart i over 50 år og fremdeles masse spennende som er uprøvd!

   Hilsen Tove

 6. says: Marit Stokka

  Må si takk for alle oppskrifter vi har fått i sommer. Dessverre har situasjonen her vært slik at det har blitt lite. Håper det retter seg utover høsten. Håper å få strikke kluter utover nå, Fiolgarn er innkjøpt så alt ligger til rette.
  Blir gjerne med på å strikke en juleklut. :9

  1. says: Tove Fevang

   Så bra Marit, og sommer er sommer, mye dukker opp!
   Høsten er jo lang nok til å få gjort masse og så hyggelig at du vil være med igjen!

   Hilsen Tove

 7. says: Inger Jorunn

  Det har vore kjekt å veramed i sommar og mange gåver er blitt laga. Vil gjerne ga ein føljetong til jul

  1. says: Tove Fevang

   Åhh, det var hyggelig å høre Inger Jorunn at du allerede har vært i gaveprodusjonen!

   Hilsen Tove

 8. says: Eli lilleøygard

  Ja og jippi, jeg er med på julekluter:)) det har vært gøy å følge «sommerklutene»

 9. says: Arnhild M. Reinholdt

  Masse flotte kluter du har laget. 🙂 Det hadde vært morro å vært med på å lage julekluter. Nå har jeg aldri vært med på along av noe slag før, så det kan jo bli spennende. 🙂

  1. says: Tove Fevang

   Så bra Ann!
   Det går dessverre ikke å legge inn bilder, men jeg har sjekket linken jeg og så masse flotte kluter du har laget!!!

   Hilsen Tove

  1. says: Tove Fevang

   Ja, Liv Torill, det er by det er vanskelig å dra ifra.
   Heldigvis har jeg mulighet til å reise dit ganske ofte, bare jeg har tid 😉

   Hilsen Tove

 10. says: Inger Urbye

  Hei Tove, takk for sist, så hyggelig du hadde i USA og i Krakow, har selv vært der for et par år siden, desverre var det ikke markert som du så men julepynt ble handle inn.
  Jeg kunne ønske å være med på dit nye prosjekter.,men da må jeg få bedre tid, men man kan gi den til neste jul. ;-
  Hilsen Inger

  1. says: Tove Fevang

   Selv takk Inger! Ja, noen fine uker både i USA og Krakow. Var der når det var julemarked i fjor og det er jo bare helt utrolig flott!
   Det er jo bare å slenge seg med på det en ar tid til, Inger ;9

   Hilsen Tove

 11. says: gro

  Hei så koslig med en juleklutalong og er jo så morsomt og lærerikt og lære nye oppskrifter.og lærte mye i sommer både strikka og hekla og ga bort g glemte og ta bilder av noen av de.finner dere mine eg lsga så kan dere bruke de.koslig og se dere sammen.gledes.

  1. says: Tove Fevang

   Så flott, Gro! Alltid hyggelig å høre at noen har lært noe ut av det vi har laget!
   Neste gang må du huske å ta bilder, men jeg vil tror mottagerne har vært veldig glade!

   Hilsen Tove

 12. says: mona-Annne Tangen

  Hei. Er helt ny her, og ingen reser på hekling.Vil gjerne lære å hekle/ strikke julekluter.:)

  1. says: Tove Fevang

   Så hyggelig at du vil være med, Mona-Anne! Dette skla være for alle de som kan masse og de som akkurat er i startgropa!

   Hilsen Tove

 13. says: Lise

  Har kost meg i hele sommer med klutene, så jeg blir gjerne med til jul også.
  Tusen takk Tove.

 14. says: Nina

  Flotte oppskrifter på kluter! Jeg har strikket fem forskjellig – alle i rødt, for å gi dem bort til jul 🙂 Men jeg blir gjerne med på en ny runde før jul!

 15. says: Kristel

  Julekluter høres spennende ut det!!! Har så langt strikket alle dine kluter. Hver gang like kjekt å åpne bloggen din om å se hvilke nye teknikker jeg skal oppdage. Takk så mye xxxx hilsen Kristel

 16. says: Tove Fevang

  Hei alle sammen!

  Tusen takk for mange hyggelige tilbakemeldinger fra dere! Og som dere sikkert har skjønt så blir det noen julekluter senere. Men dessverre ikke i samme omfang som det har vært i sommer, det strekker ikke tiden til for.
  Men noen skal set bli!

  Hilsen Tove

Comments are closed.