Trøndertreffet på Ørland kysthotell 6. – 8. juni 2014

Fredag ettermiddag nådde Geir og jeg målet for Pinsehelgen, Ørland Kysthotell på Brekstad med leiebil fra Værnes flyplass. Dette var stedet for for årets Trøndertreff med 40 strikkeglade damer og en mann som var kommet fra hele landet! Fredag kveld var en kveld for strikkepinner og garn, med et lite opphold med nydelig middag. Alle som strikker vet jo at pinnene kan  jo ikke legges bort bare for at middagen er fortært, nei d var det bare på tide å plukke de opp igjen. wpid-DSC5397-1920x1080.jpg Når klokken rundet 24:00 trodde jeg kvelden var over, og takket for meg! Men når en kommer opp på rommet og ser ut av vinduet at solen skinner og gir det vakreste lyset som finnes på et lite hus der borte…. Så er det bare å plukke opp kameraet og begi seg ut. Midnattsol er det ikke her, men for en fra Asker er jo dette omtrent som midnattsol å regne. Når jeg i tillegg er gift med en fotograf som også elsker «lyset» så er det ikke vanskelig å begi seg ut på tur!

_DSC8120
Lørdag morgen startet med deilig frokost. Deretter var det tid for foredraget «Mitt håndarbeidsliv» om prosessen er fra den spede ideen til en bok og prosessen til den er ferdig. Ispedd litt om hva som gir meg inspirasjon og ideer til nye prosjekter!

wpid-DSC5422-1920x1080.jpg Etter mitt foredrag så var det på tide med mat igjen, og ja vi er i Trøndelag og der kommer måltidene tett. Det er også erfaringen fra før med kurs i denne landsdelen!

Når lunsjen av fortært, var den mannen i rommet sin tur til å fortelle om sitt liv med strikkepinner verden over, «Strikkende nordmann i utlandet» Kristian Elster som jobber i utenriksredasjonen i NRK. Kristian har reist verden rundt med garn og pinner i hånden både på jobb og ferie. En mann med strikkepinner får mye oppmerksomhet, men kun av det positive slaget, fortalte han. Noe som også kunne være svært så avvæpnene i intervju situasjoner. Kristian viste oss bilder av en strikkende mann i alle verdensdeler og med mange flotte historier i tillegg.

10443490_738784916164491_6591920860596052137_n

Og dere tro det eller ei, da var det på tide med kaffe og kaker. Dette skulle være et annet sted, så det bar avgårde i buss til Uthaugsgården fra 1700 tallet. Her ble det servering av kaffe og gulrotkake i finstua på gården, mens vi fikk høre litt av historien til en gård som har tatt vare på alt gjennom hele gårdens historie, her var intet kastet men satt tilside eller puttet på loftet eller et annet «gjemmested». _DSC8144 Omviseren hadde en entusiasme for gården og dens gods som en skal lete lenge etter maken til. Når vi etter hvert skjønte at hun var nummer 13 av 15 i barneflokken, som hun fortalte om at siste husfrua i huset hadde fått. Så var det jo ikke vanskelig ei heller å forstå hvilken insikt hun hadde i historien om huset gjennom flere hundre år.

wpid-DSC5493-1920x1080.jpg

Det var ikke lett å løsrive seg fra denne gården og alt som var utstilt i dette private museumet. For strikke og håndarbeidsinteresserte så var dette en «godtebutikk» av dimensjoner! Her hadde de vært selvberget med alt de trengte i flere hundre år! Inkludert en Knittax strømpestrikkemaskin. _DSC8164   Middagen ventet på hotellet, så det var bare å sette nesen hjemover igjen. Etter middagen så var igjen strikkepinnene på plass og litt garnkjøp et jo heller ikke å forakte på et slikt treff. Garnbutikken Fortuna kunne friste med det meste av hva en strikker kan ønske seg. wpid-DSC5550-1920x1080.jpg Søndag møttes vi igjen til frokost! Da ble det en formiddag med nye koselige timer med strikking og skravling, for det er jo heller ikke vanskelig for noen med strikkepinner å la praten gå samtidig. Nye bekjentskaper ble knyttet blant oss, noe som også er så verdigfullt! Som Geir sa etter middagen på lørdag kveld, «jeg forstår veldig godt at dette er et sted å trives for strikkere» og jeg tror at det også gjaldt fotografen!
Primusmotor for «Trøndertreffet» er Gro Karin Gifstad fra Stjørdal, dette var sjette treffet hun arrangerte, men ikke det siste! Neste år er det på Stiklestad samme tid som i år, første helgen i Juni 2015. Påmeldingene strømmer allerede inn, så her er det bare å hive seg på hvis en vil være med på neste års treff! wpid-DSC5479-1920x1080.jpg

Så var helgen over for de fleste, der vi kunne stå igjen å vinke til Kystbåten som fraktet strikkerne tilbake til Trondheim i løpet av en time! Men jeg tror ingen så oss, for de hadde nok øynene på strikketøyet for lengst på båten! For oss blir det nok en natt på et flott og historisk sted i Norge, før leiebilen frakter oss tilbake til Værnes og SAS videre til Gardermoen!

_DSC8195

Tusen tusen takk for at jeg fikk lov til å være en del av dette denne helgen Gro Karin, du er en dame med en god replikk på lager og et strålende smil som gjør at alle føler seg hjemme fra første sekund!
Hilsen fra en som gjerne kommer igjen, Tove!

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
Cathrine damelue i Fair Isle strikk
Fair Isle strikk kjennetegnes ved deres fargerike mønstre, primært i jordfarger fra...
Read More
12 replies on “Trøndertreffet på Ørland kysthotell 6. – 8. juni 2014”
 1. says: Sissels

  Tusen takk for ett flott foredrag, og ikke minst hyggelig å få hilse på deg.
  Ja, de strikketreffene er ett opphav av mat, prat, latter og masse strikking/hekling – og ikke minst en del garnfristelser.

  Lykke til med ditt arbeid videre framover,

  1. says: Tove Fevang

   Tusen takk Sissel!
   Flott å bli kjent med så mange nye mennesker og mett enda 😉

   hilsen Tove
   (nå er vi på vei til å dra herfra vi også)

  1. says: Tove Fevang

   Nina!
   Absolutt en flott helg, som skulle være alle forunt 😉
   Hjemme igjen i Asker, nå!

   Hilsen Tove

  1. says: Tove Fevang

   Hei Rigmor!

   Tusen takk! Ja, her er det nok først til mølla, begrenset deltagerantall!

   Hilsen Tove

 2. says: Solfrid

  Jeg vil også si tusen takk for et flott foredrag. Hyggelig å treffe personen bak bøkene og høre hvordan du jobber og hva som inspirerer deg.
  Jeg er visst også mett enda 🙂

 3. says: Ingunn

  Interessant innlegg! Der skulle jeg gjerne vært. Men det er kjekt å lese og se bilder fra treffet også.

  God tirsdagskveld fra Ingunn

  1. says: Tove Fevang

   Hei Ingunn!
   Så hyggelig at du likte innlegget! En flott helg, med dyktig arrangør!

   Hilsen Tove

Comments are closed.