Adventsløper gratis mønster

Adventstiden er for meg en av de hyggeligste tidene på året. Inne kvelder med håndarbeid, varm te og kanskje litt planlegging i hodet for hva som skal gjøres til jul. I adventstiden pleier Geir og jeg også å ha juleverksted for de større barnebarna en kveld i uken. De koser seg med å lage julegaver og gir oss masse glede ved å få være sammen med de…

Her er mønster til en min advenstløper som ligger på kjøkkenbordet gjennom hele adventstiden. Adventstaken fra Orrefors har fulgt meg gjennom alle år fra jeg flyttet hjemmefra for mange år siden og må selvfølgelig frem år etter år. Serviettholderen av treklyper er en julegave som Aleksander laget i barnehagen, og som har vært på vårt kjøkkenbord siden den gang. Hyggelig med minner som står på bordet bestandig og de tingene som kommer frem til de ulike høytidene gjennom året.

Design og modell: Tove Fevang
Foto: Geir Arnesen

Ferdigmål:
Løper ca. 30,5 x 132 cm (12 x 52 inch)

Sømmonn er inkl. 0,65 cm eller ¼ inch i alle mål.

Materialer:
ca 80 cm totalt, i forskjellige lilla stoffer
ca 20 cm, hvit/offwhite til stjerner
ca 20 cm totalt, forskjellige lilla stoffer til lukkekant
ca 40 x 140 cm, bakstykke
ca 40 x 140 cm, bordfilt
ca 20 cm, Vlisofix til applikasjon

Fremgangsmåte:
Skjær 156 kvadrater 6,35 x 6,35 cm (2 ½ x 2 ½ inch) i forskjellige lilla stoffer.

Sy sammen løperen først i rader. Hver rad består av 6 kvadrater. Lag 26 rader. Se tegning for sammensying. Stryk sømmonnet hele tiden etter anvisningen på tegningen.

Tegn av 5 stjerner etter mønsteret på vlisofix. Stryk vlisofix på stoffet og klipp ut. Plasser stjernene etter tegningen. Appliker stjernene med tungesting for hånd eller på symaskin med lilla quiltetråd.

Legg i sammen topplag, vatt og fôrstoff, fest lagene i sammen med nåler. Hvit stiplede linjer viser forslag til quilting, løperen er quiltet på maskin med mellom lilla quiltetråd.

Når løperen er ferdig quiltet, renskjæres kantene.

Skjær til lukkekant i lilla stoff 3 stk, 5 x 110 cm (2 x 44 inch) sy disse sammen til en lang remse og sy på lukkekanten.

Klikk her for å laste ned stjernemalen i full størrelse

Tips! Vil du lage en mer festutgave, kan du applikere stjernene med sølvtråd. Til quiltingen kan også brukes hvit quiltetråd eller sølvtråd, dette vil fremheve quiltingen mer (større kontrast enn lilla tråd).

Har du ikke tild til å lage adventsløper til bordet i år, så kan du jo bytte ut lilla med rødt og grønt, og juleløperen er klar!

 

Ønsker dere alle en flott adventstid,

hilsen Tove

©Tove Fevang 2011

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
Nettforedrag «Strikke jakke/kofte fra A-Å» onsdag 14.4.2021
Foredraget «STRIKKE JAKKE/KOFTE FRA A-Å» er et foredrag jeg har holdt menge ganger...
Read More
5 replies on “Adventsløper gratis mønster”
 1. says: Synnøve

  Hei, Tove!
  Så flott arbeid! Husker du meg? Jeg regner ikke med det, så da bare hilser jeg til deg og sier at jeg er en følger…
  Synnøve fra Telemark

  1. says: Tove Fevang

   Hei Synnøve!
   Jeg klarte det ikke helt på egenhånd, men med litt «googling» fikk jeg bekreftet mine antagelser. Hvem lager verdens søteste bamseluer, jo du!!! Tror at du også laget de med snømenn på. Du aner ikke hvor mange barn i familien som har brukt Aleksanders luer etter han vokste ut av de (hans favorittluer som barn), og de er i bruk enda. Så på bloggen din at de var i fra -92 og det er nok han sine også. Hvis dere andre lurer på hva jeg snakker om så gå inn på http://www.rettogvrangstrikk.no/barn/barn.html og sjekk ut verdens beste luer, lengre leve tid har ikke jeg sett på noen luer. Kjempehyggelig at du er en «følger» og at du gjorde deg til kjenne Synnøve, husker deg absolutt! Klem Tove

 2. says: Tove S. Johnsen

  Takk for fint mønster, denne skal jeg begynne på med en gang. Har faktisk skjært ut noen striper 2,5 allerede. Lurte på hvordan jeg skulle bruke dem, nå vet jeg.
  Hilsen Tove J.
  Ålesund og omegn quiltelag

  1. says: Tove Fevang

   Hei Tove!
   Så flott du er jo langt i gang du da, med ferdige strimler på 2,5. Lykke til!
   Hilsen Tove

 3. says: Bibbi

  Hej!! Tack för mönstert till din fina julduk… den kan man sy även med många scrapbitar och det gillar jag!!
  Ha en fin advent och en kommande God Jul!!
  Kram
  Bibbi

Comments are closed.