Burra pulsvarmere

Fair Isle strikk kjennetegnes ved deres fargerike mønstre, primært i jordfarger fra tidlig 1800-tallet. Det sies at man skal aldri strikke med mer enn 2 farger på omgangen og ei heller mer en 2-3 omganger med samme kontrast farge. Slik vil det bli ofte fargeskift og er også det som gir de fine overgangene i mønstrene. I denne genseren har jeg gjort litt forenklinger til hvordan de opprinnelige Fair Isle strikkingen var, da også bunnfargene skiftet ofte. 

Litt generell info om oppskriften:

DESIGN, OPPSKRIFT OG MODELLER: 
Tove Fevang https://www.tovefevang.no

FOTO:
Geir Arnesen https://www.geirarnesen.no

STØRRELSE:
Dame: One size

MATERIALER og GARNFORBRUK:
2 ply jumper Jamieson of Shetland (100 % shetlandsull), 25 g = ca. 105 meter = 1 nøste

ALTERNATIV 1 
BLÅ BUNNFARGE 
Farge 1, Midnight f. nr. 160, 50 g
Farge 2, Mooskit f. nr. 106, 25 g 
Farge 3, Camel f.nr. 141, 25 g 
Farge 4, Wren. f.nr. 246, 25 g 
Farge 5, Sunset f.nr. 186, 25 g 

ALTERNATIV 2 
LYS BUNNFARGE 
Farge 1, Midnight f.nr. 160, 25 g 
Farge 2, Eesit f.nr. 105, 25 g  
Farge 3, Highland mist f.nr.1390, 25 g 
Farge 4, Pacific f.nr. 763, 25 g 
Farge 5, Sunset f.nr. 186, 25 g 

Opplysninger om garnet fås hos: www.tovefevang.no/shop

PINNER (veiledende):
ChiaoGoo Rundp nr 2,75 (75 – 100 cm) til vrangborder og nr. 3,25 til mønsterstrikk

STRIKKEFASTHET:
33 m og ca. 40 omg. mønsterstrikk på p nr. 3,25 = 10 x 10 cm 

TILBEHØR:
6 tynne maskemarkører

Du kan kjøpe og laste ned oppskriften fra nettbutikken her.

Du får en en 10 siders pdf med Burrapulsvarmer oppskriften Lerwick, inkludert fargediagrammer til begge fargealternativene og trinn for trinn bilder hvordan strikke pulsvarmrene.PULSVARMERNE ER STRIKKET MED MAGIC-LOOP
Dette er gjerne betegnelsen for det som vanligvis strikkes på strømpepinner (sokker, votter og ermer), men med denne metoden strikkes de samme tingene på en ekstra lang rundpinne. Rundpinnen må ha en myk vaier ellers blir det ganske vanskelig å bøye den. Vaieren kommer alltid til å stikke ut på to sider av strikketøyet derav navnet loop og det er ganske magisk når en får litt øvelse. Et ekstra pluss er om rundpinnen er ganske spiss når en har strikket ut en ”side” og skal starte på neste, for her kan maskene noen ganger være litt ”trange”. Skal det strikkes to sokker på en gang anbefaler jeg at du starter med to nøster, disse er lettere å holde orden på, enn å bruke begge trådene fra et nøste.

I oppskriften finner du diagrammer til begge farge alternativene og du kan velge mellom 3 forskjellige mønstre til håndflaten av pulsvarmrene og om du vil strikke med eller uten fingre. Hvordan strikke Magic-Loop og to på en gang, unngå lange trådsprang, fingrene, strikke tommel og italiensk felling, alt dette er beskrevet med videoer i oppskriften.

Hilsen Tove

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
Fiiine Filippa sokkeoppskrift
Fiiine Filippasokker er strikket i tynt garn og brukes rett på foten...
Read More
0 replies on “Burra pulsvarmere”