Magiske PERU, bli med på rundreise nov.2018

Håndverk, kultur, tradisjon, inkahistorie
Machu Picchu – Cusco – Den Hellige Dal – Titicaca – Arequipa – Lima

På denne rundreisen i Peru står høydepunktene virkelig i kø. Selvsagt skal vi besøke Machu Picchu, Unescos første oppføring på verdensarvlisten, men også Cusco, Titicaca, Puno, Colca-dalen med condorene, Arequipa og Lima besøkes. Vi skal bli kjent med landets godt ivaretatte tradisjoner innen håndverk og ikke minst skal vi på flere workshops og interessante besøk hos lokale innbyggere.

Cusco var inkaenes viktigste by og sentrum for deres kultur. Alt dette, og mye mer vil du ta del i på en 12 dagers rundreise i Peru.

Machu Picchu trenger antakelig ikke nærmere presentasjon, etter å ha ligget gjemt – men kanskje ikke helt glemt – i hundrede av år ble den gjenfunnet i 1911. At dette underverket er mye besøkt forstår man når man har vært der, vi reiser dit med tog. «Den skjulte by» tar pusten fra de fleste som ser den for første gang.

Vi skal til Titicacasjøen. I privat buss er dette en spektakulær reise der første halvdel domineres av Andesfjellene. Flott utsyn til den storslåtte naturen på vår vei til byen Puno som ligger på nesten 4000 moh.

Båttur til strikke- og vevøya Taquile. Befolkningen her tar godt vare på sin særegne kultur, tradisjonelle bekledning og håndverk. Vi besøker også sivøyene Uros der Heyerdahl hentet inspirasjon til sine båter, og som kanskje har gjort Titicaca mest kjent for oss. Der bygger de husene og båtene sine av siv, vi lærer hvordan de lever og bor.

Colca-dalen er kjent for sin bestand av condorer, deretter setter vi kursen mot Perus nest største by Arequipa, vakkert beliggende omkranset av vulkaner og høye fjell. Her skal vi bl a besøke det enestående klosteret Santa Catalina, en vidunderlig by i byen. Turen avsluttes i Lima.

Underveis skal vi ha workshops i veving, ull, farging og leire.

Vi skal besøke landsbyer med kvinner som tar vare på tradisjoner innen brodering og vi skal til alapakka-produsenten Mundo Alpaca og Sol Alpaca.

12 dager spekket med program og opplevelser venter deg og meg som reiseleder på denne spektakulære rundreisen i Peru!

Les hele programmet for turen her: Magiske Peru

Arrangør av turen er Explore Travel som tar imot påmelding og kan gi enda flere opplysninger hvis du ønsker det. Turen er en av Hjemmets reiseklubbs turer høsten 2018 (abonnenter av ukebladet Hjemmet har redusert pris).

Gleder meg til å være reiseleder for denne flotte turen og håper du har lyst å dele opplevelsene sammen med meg!

Hilsen Tove 😉

 

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
Nettforedrag «Strikke jakke/kofte fra A-Å» onsdag 14.4.2021
Foredraget «STRIKKE JAKKE/KOFTE FRA A-Å» er et foredrag jeg har holdt menge ganger...
Read More
0 replies on “Magiske PERU, bli med på rundreise nov.2018”