NY BOK! Klassisk småbarnstrikk 0-4 år

Boken er en utvalgt samling av Sandnes Garn sine klassiske gensere og jakker fra tidlig 50-tallet og frem til 60 – 70-tallet, til barn i alderen 0-4 år. Noen av modellene er kun i de største størrelsene, da mønster rapportene vil bli forholdsmessig for store til de minste størrelsene, på samme måte som noen av modellene er kun i de minste størrelsene, da disse er mer passende for de minste barna. Boken er en oppfølger til fjorårets store sukess Klassisk barnestrikk 4-8 år.

forside_web

Prosjektet startet også denne gangen med å finne modellene i Sandnes Garn sitt rikholdige arkiv fra denne tiden. Det ble igjen et gjensyn og mange minner fra min egen barndoms strikkeklær. Det ble plukket ut 100 oppskrifter og deretter startet den vanskeligste oppgaven, det å få antallet redusert til 25 oppskrifter. Dette er blitt til et utvalg av både kjente og kjære modeller og noen ikke fullt så kjente i dag, men allikevel representative for den tiden. I boken finner du gensere, jakker, kjoler, bukser, luer og votter. Modellene har rett i satte ermer, raglanfelling og rundfelling. Alle disse teknikkene ble brukt flittig på den tiden.

wpid-Smaabarnstrikk-1301-1920x1080.jpg

Idun og Sivert i hver sin genser kalt Islending, to av Samlagets ansattes barn. Sivert er skikkelig trent på fotooppdrag, han har både erfaring fra forrige bok og ikke minst fra barnetv som han kaller God Morgen Norge på TV2 etter at han sjarmerte hele Norge en november morgen ifjor!

wpid-Smaabarnstrikk-2270-1920x1080.jpg

Idun og min lille nabo Milian i hver sin Snøkrystall genser designet av Unn Dale på 50-tallet, syntes det var helt greit å bli kjørt litt rundt. Fotografen min mann Geir Arnesen har ikke bare hatt meg og trinn bilder å slite med under fotoopptak. Det har totalt vært 15 forskjellige barn innom studioet for å ta modellbilder og når de er i en alder fra 0-4 år så sier det seg selv at det kan bli en krevende oppgave for, barn, foreldre og fotograf. Resultatene er strålende!!!

wpid-Trinnbilder-135-1920x1080.jpg

wpid-Trinnbilder-059-1920x1080.jpg

Boken har også en stor teknikkdel slik gjør du det. Denne delen er like viktig for meg som oppskriftsdelen. Kan du ikke denne delen for eksempel hvordan montere en jakke, klippe opp foran, klippe opp til ermer, maske sammen skuldre, sy i ermen og strikke knappestolpe. Ja, da blir delene når de er ferdig strikket liggende ien skuff, hvis man ikke har en mor, svigermor eller bestemor som kan teknikken. Her kan du lære å gjøre det selv og ikke ne er mer tilfredstillende enn akkurat det, gjøre det selv!

_DSC4121-1980x768

"Famo se, Nenne", som Oscar kaller både seg selv og tvillingbroren, når oppdager seg selv på coveret av boken.

_DSC4145-1980x768

Tvillingbarnebarna våre Nicolai og Oscar (2 år) er litt forunderet over å se seg rundt omkring i boken.

_DSC4129-1980x768

Nicolai synes også det er spennende å se seg selv!

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang

VEVSTRIKKsokker – oppskrift

Sokker er "alfa og omega" for å holde oss nordmenn varme vinterstid!...
Read More

7 kommentarer

  • Tusen takk Anna!
   Ja, det har vært utrolig morsomt og livlig med alle disse barna under foto-opptakene. Håper vi ses på Egon igjen snart!
   Tove

 • Gratulerer med ny bok, Tove 🙂
  Ser ut som et skikkelig familieprosjekt 😉
  Og så herlige barn 😉

  • Tusen takk Bjørg!
   Ja, helt riktig et skikkelig familieprosjekt. Min søster og svigerinne har strikket mange av modellene. Live barnebarnet til min søster er også et av alle de søte barna som er modeller i boken!
   Hilsen Tove

 • Hei så flott med ny strikkebok til barn og gratulerer og må se om får tak i denne så flott ut og sånne flotte barn.

 • Lurer på hva klassisk barnestrikk boken koster. Tror det er et mønster der hvor jeg strikket til min sønn da han var liten. Er 37-år i dag. Artig. Evnt. hvor får jeg den?? ??

  • Hei Bjørg!

   Beklager sent svar, som rett og slett er grunnet sykdom over en lengre periode!
   Boken koster 398,- men har vært på tilbud til 198,- i ulike bokhandlere… du kan få kjøpt den fra meg til den prisen + pluss porto hvis du ønsekr.
   Send meg eventuelt en mail til tove.fevang@gmail.com

   Hilsen Tove

Kommentering er stengt.