Klassisk barnestrikk, rettelse Jan og Janikken, hals

Til genseren Jan og Janikken er dessverre halsen falt ut av teksten. Her er både raglanfelling og hals!

BÆRESTYKKE/RAGLANFELLING:
La omg starte ved overgangen mellom bakstykket og venstre erme. Strikk 1 omg r over alle m. Fortsett med bord III samtidig som det felles for raglanfelling i alle fire skjøtene mellom ermer, for- og bakstykke slik: * 2 r sammen, strikk til det gjenstår 2 m på ermet, 2 m vridd r sammen, 2 r sammen strikk til det gjenstår 2 m på forstykket, 2 m vridd r sammen, 2 r sammen strikk til det gjenstår 2 m på ermet, 2 m vridd r sammen, 2 r sammen strikk til det gjenstår 2 m på bakstykket, 2 m vridd r sammen. Strikk 1 omg uten felling *, gjenta fra *–* til det er ca. (88) 92 (96) m.
Når borden er ferdig strikket, gå over til å strikke 1 vridd r, 1 vr gjennom resten av arbeidet.
Når alle fellingene er ferdige. Fortsett direkte med høy hals, 1 vridd r, 1 vr som strikkes (8) 10 (12) cm. Fell av elastisk.
Montering: Mask sammen under ermene. Fest alle løse tråder.

Oversæt til norsk
Written By
More from Tove Fevang
GOD PÅSKE – gratis oppskrift på min Korona klut!
De siste ukene har jeg «hengt» mest i sofaen og strikket kluter....
Read More
6 replies on “Klassisk barnestrikk, rettelse Jan og Janikken, hals”
  1. says: Johanna

    Hei! Jeg sitter og strikker genser nr. 625 fra boka «Klassisk barnestrikk». Jeg mener det må være en feil i rundfellingene, det skal være en maske ekstra mellom hver felling for å få det oppgitte maskeantallet for hver omgang med felling. Altså, på første omgang med rundfelling står det i mønsteret at 11. og 12. maske skal strikkes sammen. Jeg mener det skulle stått 12. og 13. maske sammen (og tilsvarende på de andre fellingsrundene).

    Mvh. Johanna

  2. says: Anne Kristine Lindstad

    Nå har jeg startet med «Jan og Janniken» i str. 8 år og plundrer med masketallet. Bolen 200, hvert erme 86, til sammen 372. Så trekker jeg fra 10 masker X 4 til ermehull og sitter igjen med 332, men i følge boka skal jeg ha 318 masker på pinnen på dette stadiet før raglanfellingen begynner. Hvorfor har jeg 14 masker for mye, hvor kom de fra? Ermene virker litt vide…..
    Mvh Anne Kristine Lindstad

  3. says: Toril Bakken Årnes

    Hei Tove Fevang.
    Jeg har kjøpt klassisk småstrikk og har begynt på halsluen. Problemet er at jeg ikke får fellingene oppe på hodet til å stemme. Jeg gikk inn på blogger din for å se om det er rettelser der, men fant ikke noe på denne luen.
    Problemet kommer nåe jeg har strikket de 2 første linjene på «Neste p.:»
    Det blir da ulikt antall masker på sidene.
    Gjør jeg noe feil eller??
    Håper på svar på dette.
    Hilsen Toril Bakken Årnes

    1. says: Tove Fevang

      Hei Toril!

      Beklager sent svar, som rett og slett er grunnet sykdom over en lengre periode!
      Jeg kjenner ikke til noen feil i oppskriften, har selv strikket mange av disse. Men det er ikke dermed sagt at det ikke en noen feil der. Strikker du to og to masker sammen, 1 fra siden og 1 fra midten på hodet. (Det er som om du skulle strikket en hæl, hvis det er kjent for deg).

      Si ifra hvis du fremdeles ikke får det til!

      Hilsen Tove

  4. says: Janneke

    Hei!
    Jeg strikker og Jan og Janikken genser, men blir forvirret av oppskriften. På størrelser står det 4 (6) 8 år. Når jeg skal legge opp, og alle andre steder i oppskriften står det eks (168) 176 (186) m når jeg skal legge opp. Parentesen skal vel følge eksempelvis str 6 år hele veien? Jeg ville strikke str 4 år, men syns bolen ble veldig vid. Da jeg sammenlignet med et annet mønster (Islender med raglan )med samme strikkefasthet og pinnenr, var det str 6år som hadde samme maskeantall. I denne oppskriften, er 168m i bolen str 4 år eller 6 år? Jeg skulle lære datteren min å strikke, og dette har bare blitt rot….

    1. says: Tove Fevang

      Hei Janneke!
      Aller først beklager sent svar, som skyldes langvarig sykdom. Du har kanskje gitt opp hele prosjektet, hvis ikke så kommer litt forklaring her. Ser i boken at parentesen på str. har blitt satt rundt 6 år under størrelse i toppen av oppskriften, mens resten har fått parentesen rundt 4 og 8 år størrelsene i oppskriften slik det skal være. 168 m er 4 år, modellen er nok litt videre enn Islender. Hvis du vil gjøre genseren smalere så kan du trekke bort en mønster rapport, men da vil problemet bli at bærestykket kan bli litt «smalt» da ribbestrikken trekker mye i sammen.

      Hilsen Tove

Comments are closed.